Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne TÜSKA akreditasyonu

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü'nden akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Abone ol

DUVAR - Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon (TÜSKA) Enstitüsü akreditasyonu verildi.

ANKA'nın haberine göre Bilkent kampüsteki hastanede yapılan törene Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, Koordinatör Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe katıldı.

Ardından Başhekim Yaşar’a akreditasyon belgesi teslim edildi. Prof. Dr. Yaşar, bu akreditasyon için çok çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: Bugün Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Başkanlığı’ndan TÜSKA Akreditasyon Belgemizi aldık, bu çok gurur verici bir olay. Çünkü şehir hastanelerinden ilk defa bu akreditasyon belgesi için başvuran biz olduk, ilk seferde alan yegane hastaneyiz. İlk denetlemede zorlu bir süreçte hastanenin kuruluş aşamasından beri yürüttüğümüz çalışmaların sonunda bu başarıyı elde etmek gurur verici. Bundan sonraki süreçte mükemmeliyet merkezi hedefimiz var. Türkiye’deki ilk mükemmeliyet merkezi belki de biz olacağız. İlk basamağını geçtik. Mükemmeliyet merkezi uluslararası standartlarda, uluslararası en ileri hastanelerle baş etmek gücüne sahip olma anlamına geliyor. Hastanelerin yetenekleriniz düşündüğünüz zaman onların standartlarına erişme, ötesine geçme. Hem eğitim hem hizmet hem de yeni yetenekler adına daha iyi yapma yolunda en önemli kavram bizim için.

'DÜNYADA İLK OLMAYI HEDEFLİYORUZ'

Koordinatör Başhekim Dr. Aziz Ahmet Surel de “Uluslararası standartlara göre en yüksek standartta sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Bunu belgelemiş olduk bu akreditasyonla. Bizim uluslararası standartlarda bir sağlık hizmeti verdiğimizi, buradaki hizmetin standardını onaylamış oldu TÜSKA. Şu andan Fizik Tedavi Hastanemizde gerdanlığımızın ilk halkası olan bu akreditasyon belgesini aldık, kısa sürede 7 hastanemizin akreditasyonlarını tamamlayıp dünyada bu noktadaki ilk akredite sağlık kampüsü olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)