Ankara Katliamı'nda ağır yaralanan Cihan Andiç 2 yıl sonra taburcu edildi

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaralı olarak kurtulan Cihan Andiç, Ankara’da 2 yıl süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Andiç memleketi Diyarbakır’a döndü.

Abone ol

DUVAR - Ankara Katliamı’nda ağır yaralanan Cihan Andiç, Ankara’da 2 yıl süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Diyarbakır’daki Devlet Su İşleri’nde (DSİ) inşaat mühendisi olarak çalışan Andiç, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) kotejinde katıldığı mitingde IŞİD’in bombalı saldırısında ağır yaralanmıştı.

Tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi’nin ardından sırasıyla İbni Sina ve son olarak Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Andiç'in durumu doktorlar tarafından “hayatta kalması mucize” diye nitelenmişti.

Yaklaşık 2 yıl süren tedavisinin ardından taburcu edilen Andiç, bugün Diyarbakır’a getirildi. Andiç, ailesi, yakınları, arkadaşları ve sendika yöneticileri tarafından karşılandı.

'CİHAN'IN 2 ÇOCUĞU KORKUYOR, YATAĞINA YAKLAŞAMIYOR'

Cihan Andiç’in babası Ahmet Andiç, Ankara Katliamı davasının ikinci duruşmasında ifade vermişti. Ahmet Andiç, şunları söylemişti:

"Cihan’ın 2 çocuğu korkuyor. Yatağına yaklaşmıyor. Çünkü artık onları sırtına alan bir babaları yok. Arkadaşların anlatımlarından çıkan, bu bir ihmal, 2 kişinin saldırısı değil. Bu belli bir gücün muhaliflerini etkisizleştirmek için gerçekleştirdiği bir eylemdir. O yüzden ben, bana sahip çıkması gereken devletin böyle kastından dolayı tüm kurumlarından, suça iştirak eden kişilerinden şikayetçiyim."

NE OLMUŞTU?

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar’ı önünde düzenlenmek istenen ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD canlı bombalar ile saldırı düzenlemişti. Saldırılarda 101 kişi hayatını kaybederken, 400’den fazla kişi yaralanmıştı.

Saldırılar ile ilgili açılan dava ise Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. (Kaynak: Gazetekarınca)