Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası: Meslektaşlarımız stresten ölüyor

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, "Bu meslek, sürdürülebilir olmaktan çıktı. Yaşadıkları stres nedeniyle kalp krizleri geçirip ölen meslektaşlarımızın sayısı artıyor" açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), artan iş yükü ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır, "Bu gidişle beyanname gönderecek meslek mensubu bulamayacaksınız. Bu meslek, sayenizde sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Üzerimizdeki angaryaları kabul etmiyoruz" diye seslendi.

"Meslektaşlarımızın iş yükü her geçen gün artıyor, gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyorlar. Yaşadıkları stres ve sıkıntı nedeniyle kalp krizleri geçirip ölen meslektaşlarımızın sayısı artıyor" diyen Bahadır şöyle konuştu:

“Haftalardır ülkemizin hemen hemen her ilinde tüm meslektaşlarımız eylem yapıyor, basın açıklamalarıyla on binlerin katıldığı mitinglerle, kitlesel eylemlerle sorunlarımızı yetkililere anlatmaya çalışıyoruz. Şimdi de mesleğimize, emeğimize ve haklarımıza sahip çıkmak için buradayız. Bıçak kemiğe dayandı. Kendimizi, derdimizi daha nasıl anlatabiliriz? Maliye Bakanı, biz mali müşavirleri görmeniz için daha ne yapmalıyız? Sorunlarımıza acil çözüm bekliyoruz.

Bu gidişle beyanname gönderecek meslek mensubu bulamayacaksınız. Bu meslek, sayenizde sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Üzerimizdeki angaryaları kabul etmiyoruz. Her kuruma ayrı ayrı bilgi vermek istemiyoruz. Beyanların son gününde sistemleriniz çalışmıyor. Beyan ve bildirimler sadeleşmelidir. Asgari ücret tarifesi, günün koşullarına göre yeniden düzenlenmelidir. Göstermelik bir mali tatil istemiyoruz.

Binlerce küçük ve orta ölçekli işletme, zarar eden ve gayri faal firmalar enflasyon düzeltmesi ile çok ciddi sorunlar yaşayacak, ağır vergi yükü sebebiyle kapanmayla karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca, bu uygulama ülkemizde yatırım yapan firmaları daha fatura kesmeden yatırım aşamasında vergi ödemeyle karşı karşıya bırakacaktır. Bu durum işsizliği arttıracak, ekonomik krizi derinleştirecektir. Biz sorunlarımıza çözüm beklerken, bakanlık her geçen gün yeni bir sorunla bizi karşı karşıya bırakıyor. Yeni bir katılım payı tebliği taslağı hazırlandığını görüyoruz. Bizim ürettiğimiz veriden kimse katkı payı alamaz. Aksine bize katkı borcu olmalı. Bakanlık için her şey para oldu. Yakında nefes alma vergisi getirirlerse hiç şaşırmayalım. Meslektaşlarımızın iş yükü her geçen gün artıyor, gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyorlar. Yaşadıkları stres ve sıkıntı nedeniyle kalp krizleri geçirip ölen meslektaşlarımızın sayısı artıyor.”