Ankara’da açıklama yapmak isteyen kadınlar gözaltına alındı

Polis, İstanbul Sözleşmesi için Ankara’da açıklama yapmak isteyen kadınlara saldırdı, çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Abone ol

ANKARA-Ankara Kadın Platformu’nun, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının alınmamasını talep ederek Kolej’de yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi.

“Hayatımız Pazarlık Konusu Değil”, “Kadın Katili AKP” ve “Kadınlar Şiddeti Affetmeyecek” pankartları taşıyan kadınlar, Kurtuluş Parkı’nda açıklama yapmasını istedi. Polis bu talebini kabul etmedi.

Kadınların sloganları devam ettiği sırada polis kadınlara saldırdı. Erkek polisler tarafından darp edilen bazı kadınlar yere düştü. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sözde Ankara Kadın Platformu isimli oluşum" üyelerinin basın açıklaması yapmak üzere toplanarak, yolu araç trafiğine kapattığı belirtildi.

Eylemin kanuna aykırı olduğu ve basın açıklamasını Kurtuluş Parkı içerisinde ya da Kolej metro çıkışında yapabileceklerinin söylenmesine rağmen kadınların Kızılay'daki Sakarya Caddesi'nde toplu yürümek üzere "eylemlerine ısrarla devam edip görevlilere mukavemette bulunduğuna" değinilen açıklamada, bunun üzerine 33 kişinin gözaltına alındığı ifadeleri yer aldı.