'Ankara’da AKP adayı neredeyse Ankara’nın yarısını tapulamış kendisine'

CHP'li Ulaş Karasu, "Ankara’da AKP’nin adayı zorla mal beyanını açıkladı. Neredeyse Ankara’nın yarısını tapulamış kendisine maşallah" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, yerel seçim çalışmaları kapsamında dün akşam CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel’in proje tanıtım toplantısına katıldı.

Karasu, burada yaptığı konuşmada, "Ankara’da AKP’nin adayı zorla mal beyanını açıkladı. Bankada paralarını açıklayamıyor, altınlarını açıklayamıyor. Ama neredeyse Ankara’nın yarısını tapulamış kendisine maşallah" ifadelerini kullandı.

Karasu, toplantıda şunları söyledi:

"5 yıl önce biz 'İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i kazanacağız' dediğimizde herkes gülüyordu. 'Nereden uyduruyorsunuz' diyorlardı. 5 yıl önce bunları başardık, İstanbul’da iki sefer kazandık. Şimdi bunlara yeni belediyeler ekleme zamanı. Anketlerde görüyorsunuz, İstanbul ve Ankara’da belediye başkan adaylarımızın yanına dahi yaklaşamıyorlar, ilçe sayıları artıyor, belediye meclislerinde çoğunluk sağlanacak. Şimdi bunların yanına yeni tarihler yazacağız. Bursa’da, Balıkesir’de, Malatya’da, Denizli’de, Manisa’da, Samsun’da tarihler yazacağız. 

Belediye başkan adaylarımız, seçildikleri günden itibaren şeffaf bir şekilde halkına hizmet edecekler. Mal beyanlarını seçildikleri günden itibaren 5 yıl boyunca her yıl açıklayacaklar. Ankara’da AKP’nin adayı zorla mal beyanını açıkladı. Bankada paralarını açıklayamıyor, altınlarını açıklayamıyor. Ama neredeyse Ankara’nın yarısını tapulamış kendisine maşallah. Bu anlayışlara ‘dur’ diyecek belediye başkan adaylarımız.

Burada hiç kimse CHP’den kendini üstün görmesin. Asıl olan CHP’dir. CHP’nin oylarıyla koltuğa oturanlar, CHP’ye ihanet içerisine girmeyecekler. CHP’yi yok saymayacaklar. Burada yıllarca CHP’ye emek veren, alın teri döken, hiçbir karşılık beklemeden, bu şehrin bu ülkenin daha özgür, daha modern, daha çağdaş bir ülke olması için, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmek için, mücadele eden arkadaşların alın terini kimse yok saymayacak."