Ankara'da 'joker' operasyonu

Başkent'te dolandırıcılık yapan 10 kişiden 9'u tutuklandı. Birine ev hapsi verildi.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da tezgah açarak 'bul karayı al parayı' oynatan 10 kişiden 9'u tutuklandı. Dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişilerden birine de ev hapsi cezası verildi.

Tutuklananların oynayan kişileri dolandırırken kendi aralarında görev dağılımı yaptıkları belirlendi. Beşerli 2 grup şeklinde çalıştıkları ve her gün farklı bir yerde tezgah açtıkları tespit edilen grupta "iknacı" denilen kişi mağdurları kolundan çekerek oyuna davet ediyor. Bu sırada "oyuncu" adı verilen kişi dışarıdan gelmiş gibi oynayıp kazanıyor ve mağduru özendiriyor.

Bu sırada kağıtları dağıtan kişi oyunu oynayandan "Joker" resimli kağıdı bulmasını istiyor ve diğer iki kağıdın boş olduğunu belirtiyor. "Joker" resimli kağıdı tezgaha atmış gibi yaparak el çabukluğuyla üstündeki beyaz kağıdı tezgaha bırakarak mağdurun yanlış kağıdı takip etmesi ve oyunu kaybetmesi sağlanıyor.

Daha sonra "uğurlayıcı" denilen kişi devreye girip "Bunlarla uğraşılmaz bunlar mafya, başını belaya sokma. Polise sakın gitme yoksa ailen ve senin için iyi şeyler olmaz" diyerek oynayanları tehdit ediyor. Gruptaki son kişi ise polisi gözetliyor. (ANKARA/AA)