Ankara'da 'KCK' operasyonu: 12 kişi aranıyor

HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın ardından operasyonlar başladı. Ankara'da 'KCK' operasyonu kapsamında 12 kişi aranıyor.

Abone ol

DUVAR - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Başsavcı, 600'ün üzerinde HDP'li siyasetçi hakkında 'siyasi yasak' istedi. 

Bu gelişmelerin ardından Ankara ve İstanbul'da operasyonlar başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde HDP'nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe başkanları ve 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonların bir diğer  ayağı olan Ankara'da, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu "PKK/KCK silahlı terör örgütünün yapılanmalarını bir araya getirmek ve koordine etmek amacıyla hayata geçirilen sözde Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Masası (KCK/TM) sosyal alan yapılanması içerisinde faaliyet göstererek, terör örgütü güdümünde yayın yapan haber sitelerinden yapılan çağrılar ve talimatlar doğrultusunda Ankara'da eylem ve etkinlik düzenleme çabası içerisinde oldukları" iddiasıyla 12 şüpheli tespit edildiğini açıkladı. 

Gözaltı talimatı verilen şüphelilerle ilgili operasyona Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor. (HABER MERKEZİ)