Ankara'da makam aracı düğün arabası oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait cip tipi araç genç bir çiftin düğün aracı oldu. Tasarruf tedbirleri kapsamında cipler ihale yoluyla satılana kadar vatandaşların düğün aracı olarak kullanılacak.

Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cip tipi araç, genç bir çiftin başvurusu üzerine düğün arabası oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı ile ciplerin ihale yoluyla satışı gerçekleşene kadar maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düğünlerinde kullanılacağı bilgisi paylaşıldı.

Gazetecilerle Ramazan ayında bir araya gelen Mansur Yavaş belediyeye ait dört cipin olduğunu ve üçünün eski belediye başkanı Melih Gökçek’e tahsis edildiğini açıklamıştı. Yavaş, "Dört cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Üçü Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik, ikisi geldi personelleriyle birlikte. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Mayıs ayında Yavaş'ın talimatıyla belediyedeki araç sayıları tasarruf tedbirleri kapsamında azaltılmaya başlanmış ilk aşamada EGO bünyesinde binek araç sayısı 75'ten 49'a düşürülmüştü.