Ankara'da patlama sesleri

Ankara'da Kızılay'da bakanlıklara yakın bölgede patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Abone ol

DUVAR - Ankara Kızılay yakınlarında patlama sesi ve arkasından da iddiaya göre 4 el silah sesi duyulduğu belirtildi. 

Meclis'in açılmasına saatler kala meydana gelen patlama İçişleri Bakanlığı'na çok yakın bir noktada meydana geldi. Görgü tanıkları patlamanın ardından silah sesleri duyulduğunu aktardı ancak bu bilgi teyit edilemedi. Patlamanın ardından yarım saat sonra yine Kızılay yakınlarında şüpheli bir paket de kontrollü bir şekilde patlatıldı.  

Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken yollar trafiğe kapatıldı. Patlamanın olduğu yerin yakınında bulunan TBMM giriş kapısının önünde de güvenlik alındı. Önlem için çok sayıda ambulans Kızılay'a sevk edildi, bomba imha ekipleri de bölgede araştırma yaptı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)