Ankara'da üniversite öğrencisine ajanlık teklifi

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi Fatmanur Cantürk’ün babasını ziyaret eden polis “Kızınız terörist oldu” dedi. Cantürk, daha önce de polis tarafından kaçırılıp kendisine ajanlık teklif edildiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Ankara polisi üniversite öğrencisi Fatmanur Cantürk’ün fotoğraflarının Ankara Kolej’de düzenlenen Newroz etkinliğinde çekilğini söyledi. Cantürk, Ankara polisinin bu fotoğrafları İstanbul polisine gönderdiğini ve İstanbul polisinin de esnaf olan babasını iş yerinde ziyaret ettiğini belirtti. Cantürk ardından yaşananları şöyle anlatıyor; "Polis babama ‘Kızınız terörist oldu, olan size olur’ demiş ve çektikleri fotoğrafları göstermiş. Daha önceki bir tarihte de ailemi telefonla arayarak benzer şeyler söylemişlerdi. Haliyle ailem de tedirgin oldu, bu ilişkimize de yansıdı."

Özgürüz'den İrfan Uçar ve Eren Güven'in haberine göre, Fatmanur Cantürk, 25 Aralık’ta da kaldığı yurdun önünde bir kadın bir erkek polisin kimliklerini göstererek kendisini gözaltına aldığını söyledi. Cantürk, bindirildiği arabada toplam 4 polis olduğunu ve bilmedikleri bir yere götürüldüğünü, son olarak hiçbir aracın olmadığı kapalı bir garaja götürüldüğünü anlattı. Burada yine kendisine ait fotoğraflar gösterildiğini belirten Cantürk, “Devlet sizi fişledi. Sana rahat vermeyeceğiz. Okulunu bitirtmeyeceğiz, bitirsen bile iş bulamayacaksın. Faaliyetlerini bırak ve bize kuryelik yap” dediğini aktardı. Fatmanur Cantürk, “Polis bana ‘Bu kez seni yurt önünde aldık, ama istersek yurdu basıp seni yatağından alırız’ dedi” şeklinde konuştu.

'DEVLETİN POLİSİYİZ'

Cantürk, polisin kendisi ile konuşurken “Biz hükümetin değil devletin polisiyiz” gibi bir cümle de kurduğunu anlattı. Cantürk, 2- 2,5 saat sonra yurda yakın bir yere bırakıldığını söyledi. Üniversiteli Fatmanur Cantürk, hem ailesinin ziyaret edilerek fotoğraflarının gösterilmesini hem de kaçırılmasına ilişkin polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.