Ankara’da yeni tat Yukarı Salaş

Yukarı Salaş, diğer restoranda olduğu gibi duvar yazıları ile dikkat çeken bir mekan. Bol bol Instagram fotoğrafına konu olacağı kesin. Ancak bizim konumuz bu değil, yemekler.

Evren Aybars evrenaybars@gmail.com

Salaş Meyhane Ankara’da Bestekar Sokak'ın aşağı ucuna yakın yerinde yaklaşık beş yıldır çalışan ufak ve çok sevimli bir meyhane. Özellikle sakatatlar üzerine yoğunlaşan menüsü ile öne çıkan, beş yıldır da çizgisini hiç bozmamış bir mekan. Aynı ekip geçtiğimiz günlerde yine Bestekar Sokak'ta, bu sefer sokağın Tunalı’ya yakın kısmında Yukarı Salaş’ın açılışını yaptılar.

.

Yukarı Salaş, diğer restoranda olduğu gibi duvar yazıları ile dikkat çeken bir mekan. Bol bol Instagram fotoğrafına konu olacağı kesin. Ancak bizim konumuz bu değil, yemekler.

Ortaklar Erdal, Nilay ve Uğur, burada daha farklı, deniz ürünlerinin daha fazla bulunduğu bir menü üzerine çalışmış. Ayrıca bazı alışılagelmiş mezelerini de diğer restoranla farklı şekilde yapıyorlar. Örneğin bizim her zaman favorimiz olan muhammara, burada biraz daha az acı, lezzet farkı da var, ben şahsen ilk restorandakini daha çok beğeniyorum (hatta o şimdiye kadar yediğim en lezzetli muhammara diyebilirim). Girit ezme de burada sanki peynir kıyma makinesinden çıkmış gibi bir görüntü ve kıvamda servis ediliyor. Lezzeti gayet güzel. Çiroz, turşu, kırmızı soğan ve dereotuyla güzel yakışmış, o da gayet lezzetli. Haydari ve şakşuka da denedim, onlar da beklediğiniz lezzeti veriyor.

Tattığım mezeler arasında en çok beğendiklerimi saymak gerekirse, birincisi şu anda da tam mevsimi, palamut pilakisini mutlaka öneririm, havuç, domates, soğan, tane karabiber palamuta çok hoş bir tat veriyor. Bir diğer müthiş lezzet lebeni, Şanlıurfa’dan özel getirilen taze isot, yarma buğday ve yoğurt ile yapılmış, taze isotun lezzete katkısı olağanüstü, sanki içinde kereviz varmış gibi bir etkisi var, bunu özellikle tavsiye ederim.

Bunların haricinde tattığımız etli karalahana sarmasını da beğendim, rakı yanında daha önce denememiştim, aslında konsepte uygun olarak deniz mahsulleriyle, mesela levrek ve karides gibi bir içle de denense sanki daha iyi gider diye düşünüyorum. Ne yazık ki diğer balık yemeklerine yerim kalmadığı için onları tatma şansım olmadı ancak dil balığı şişi denemeyi özellikle istiyorum.

Yukarı Salaş Bestekar Sokak 49 numarada, rezervasyon için telefon numarası 0312 466 06 61.

Tüm yazılarını göster