Anne ve babası hakim ve savcı olan Görkem Sertaç Göçmen hakkında yine ceza istendi

Kız arkadaşını darp eden ve yardıma gelen 6 kişiyi üzerlerine araç sürüp yaralayan Görkem Sertaç Göçmen'e verilen 9 yıllık ceza istinaftan döndü. Yeniden görülen davada savcı bir kez daha ceza istedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 2018'de kız arkadaşına şiddet uyguladığı sırada kendisine tepki gösterenlerin üzerine otomobilini sürerek altı kişiyi yaralayan Görkem Sertaç Göçmen'e verilen 9 yıl hapis cezası  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Bozma kararının ardından dava yeniden Bakırköy 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Savcı, Görkem Sertaç Göçmen için yeniden ceza talep etti. 

Savcı mütalaasında ''Görkem Sertaç Göçmen'ın kız arkadaşı A.A.'yı kasten yaraladığı, yardıma gelenlerden Zişan Mert Durmuş'u silahla yaraladığı, Cebrail Şık'a yönelik kasten yaralamaya yönelik eylemi olduğu, Cebrail Şık'a yönelik eyleminden sonra olay yerinde bulunan kalabalığın üzerine aracını sürdüğü, bu şekilde insanların yaralanabileceklerini açıkça öngördüğü, sanığın eylemini kasten yaralama suçu kapsamında kaldığını'' belirtti. 

Görkem Sertaç Göçmen'in avukatı esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Duruşma 18 Eylül saat 10.00'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre babası savcı, annesi hakim olan Görkem Sertaç Göçmen, kız arkadaşı A.A’yı 2 Ekim 2018’de Bakırköy’de bir AVM’nin önünde darp etti.

A.A.'nın çığlıkları üzerine Göçmen yardıma gelen altı kişiyi yaralayıp bir kişinin malına zarar verdi. Göçmen hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs”, “silahla birden fazla kişiye karşı kasten yaralama”, “birden fazla kişiye karşı yaralama” ile “mala zarar verme” suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezası istendi. 

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesince 13 Kasım 2020’de verilen kararda, sanık Görkem’e altı mağdura karşı “kasten yaralama” suçundan 9 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanık Göçmen'in mağdur Ahmet Seven’e yönelik “mala zarar verme” suçundan uzlaşıldığı için bu suçun düşürülmesine, mağdur Muhammet Ali Yalçın’a yönelik “Kasıtla yaralamaya sebep verme” suçunun unsurları oluşmadığından da bu suç yönünden beraatini kararlaştırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ile bir kısım katılan ve sanık avukatı, kararla ilgili istinafa itirazda bulundu.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 9 yıl hapis cezası verdiği Görkem Sertaç Göçmen ile ilgili kararı inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, dosya kapsamı göz önüne alındığında sanığın suç tarihi itibarıyla ve halen işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamayacağı, fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteceğinin azalıp azalmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmadan hüküm kurulduğuna işaret etti.