Anneler Günü’nde Notopelle’den Hamilelik Günlüğü

Abone ol

Anneler gününde ne zaman hediye alsam annemin gözlerinin içine bakar, beğenip beğenmediğini anlamaya çalışırdım. Annem ise hediyesiyle ilgilenmezdi bile. Hemen bana sarılmak için kollarını açar ve şöyle derdi: "Siz benim aldığım en güzel hediyesiniz."

Alınan hediyenin ne olduğundan daha önemlidir onun bir “hediye” olması. İçerisinden bir elektrikli süpürge veya mutfak robotu (!) çıkan bir paket bile anne tarafından coşkuyla karşılanır. Annemin dediği gibidir gerçek: "Buna verdiğin parayı bana verseydin de o parayla sana bir çift ayakkabı alsaydım."

Lakin gerçek bir hediyeyle, hediye paketine sarılmış bir nesne arasındaki en temel fark şudur: “Gerçek hediyeler hediyeyi veren kişiden bir iz taşır. İçten yazılmış bir mektup, her zaman alınan hediyeden daha değerlidir.”

Tam da bu temel farktan yola çıkan Notopelle, anne adayları için benzeri görülmemiş bir hediyelik ürünü, 2020 Anneler Günü'nde piyasaya sürüyor: Hamilelik Günlüğü.

Adı “hamilelik günlüğü” olan diğer ürünlerin aksine Notopelle Hamilelik Güncesi, bebeğin anne karnındaki bilinen en önemli bilişsel dönüm noktalarını işaretleyerek zamanın ötesine uzanıyor. Bebeğin ne zaman ilk kez annesinin sesini tanıdığı, ne zaman tat almaya başladığı, hangi haftadan itibaren anlamlı tepkiler vermeye başladığı gibi çok kilit anları işaretleyip bu anların her biri için özel tasarlanmış notluklar ayırıyor.

Bebek hazırlıklarının olmazsa olmazları olan ultrason görüntüleri, bebek odası, doktora sorulacaklar, isim turnuvası, çanta kontrol listesi ve buna benzer sayısız içerik de incelikle düşünülerek tek bir nokta atlanmadan hazırlanmış.

232 sayfalık bu benzersiz defter yıllarca saklanıp bebeğiniz büyüdüğünde ona hediye edilmek üzere kilitlenebiliyor. Cildinin uzun yıllar kolayca dayanabilmesi için sertleştirilmiş geri dönüşümlü deriden imal edilmiş 6 milimetrelik bir kapağa sahip.

Zamanda geri gidip annelerimize bu hediyeyi vermeyi, sonra bugüne dönüp o defteri okumayı kim istemez ki? Sanıyorum en çok da annelerimiz isterdi. Çünkü annemin söylediği gibi: "Bu hediyeye verdiğin parayı bana verseydin de ben sana bir hediye alsaydım."

Notopelle Hamilelik Güncesi'nin önsözünden bir alıntıyla noktalayayım:

"Hepimiz başta bebektik. Sonradan bazılarımız anne oldu. Birçoğumuz bir zamanlar bebek olduğu gerçeğini anne oluncaya kadar tam anlamıyla idrak edemedi... Ve neden bizi en iyi annelerimizin tanıdığını da."

Anneler gününüz kutlu olsun.

İLANDIR.