'Annem babamı zehirlemeyi teklif etti'

Aydın'da birlikte olduğu adam ve onun karısı ile kocasını öldürdüğü iddia edilen Keziban Hazar'ı, kızı yalanladı: Annem, cinayetten iki ay önce bana 'babanı zehirleyelim' demişti.

Abone ol

DUVAR - Aydın'da eşini öldürmekten yargılanan Keziban Hazar, duruşmada cinayeti beraber işledikleri komşularını suçladı. Duruşmada ifade veren kızı H.H. ise kendisini yalanladı. Annesinin olay günü kendisini evden uzaklaştırmak için anneannesine gönderdiğini anlatan genç kız, "Annem, cinayetten iki ay önce bana 'babanı zehirleyelim' demişti" ifadelerini kullandı.

'KARIMA SARKINTILIK ETTİ'

Aydın'ın İncirliova ilçesinde 4 Mart'ta meydana gelen olayda yol kenarında kafasına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş olarak bulunan iki çocuk babası 57 yaşındaki Halil Hazar'ın, vahşi cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Halil Hazar'ın eşi Keziban Hazar'ın (41), ilişkisi olduğu komşusu Bülent Güzel (39) ve eşi Kamile Güzel (33) ile kocasının ölümü üzerine plan kurduğu belirlenmiş ve üç kişi cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı.

Yeni Asır gazetesinden Kazım Yörükçe'nin haberine göre, olayla ilgili Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Keziban Hazar, kocasını öldürmek için plan yapmadığını belirterek, suçlamayı reddetti. Komşusu Bülent Güzel'in iki kez kendisine tecavüz ettiğini, karısı Kamile Güzel'in de buna zemin hazırladığını iddia eden Hazar, "Kocam, alacağı olduğunu belirtip evden ayrıldı. Ertesi gün olayı öğrendim. Cinayette benim herhangi bir dahlim yok. Polise gidip kayıp ilanı verdikten sonra Bülent ve Kamile eve gelip cinayeti işlediklerini söyledi" dedi.

Cinayeti işlediğini itiraf eden ve Keziban Hazar'ın kendi rızasıyla birlikte olduğunu öne süren Bülent Güzel ise "Keziban, benden kocasını öldürmemi ve birlikte yaşamamızı istedi. Kabul etmedim. Karıma sarkıntılık ettiği için Halil Hazar'la tartıştım ve onu öldürdüm" diye konuştu. Bülent Güzel'in karısı Kamile Güzel ise, kocasıyla Keziban Hazar'ın ilişkisini öğrendikten sonra Halil Hazar'ın kendisiyle birlikte olmak istediğini iddia etti. Güzel, Keziban Hazar ve Halil Hazar'ın kendisine çocuklarını öldürmekle tehditte bulunduğunu savundu.

'İSTEYEREK BİRLİKTE OLDU'

Pedagog eşliğinde olayla ilgili bildiklerini anlatan Halil-Keziban Hazar'ın kızı H.H, annesinin Bülent ile isteyerek birlikte olduğunu düşündüğünü, annesinin kendisine 'Sen küçüksün, evlenirsen beni anlarsın' dediğini söyledi. H.H., duruşmada şunları söyledi: "Bülent'in anneme tecavüz etmediğini, isteyerek birlikte olduğunu düşünüyorum. Kamile de bu ilişkiden haberdardı. Zaten annemin kendisine kuma gelmesini istiyordu. Annem, olaydan iki ay kadar önce bana, 'Babanı zehirleyelim mi' diye sordu. Cinayet gecesi annem beni evden uzaklaştırdı"

Duruşma 6 Ekim'e ertelendi.