Antalya 1. Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali 24 Haziran'da başlıyor

Kültürel mirası kutlamaya ve korumayı amaçlayan Antalya 1. Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, 24-28 Haziran tarihlerinde Antalya Cam Piramit Salonu'nda ziyaret edilebilecek.

Abone ol

DUVAR - Antalya haziran ayı sonunda bir 'ilk'e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şu ana dek 17'den fazla ülkenin temsilcisinin kayıt yaptırdığı Antalya 1. Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, 24-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. 

Kültürel mirası kutlamaya ve korumaya adanan "Mirasımızı Koruyalım, Modern Hayatı Kucaklayalım!" başlıklı festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası ICTI Derneği iş birliğiyle düzenlenecek. Dünya El Sanatları Konseyi (WCC) tarafından ilk kez Antalya adıyla yıllık takvime alınan festivale UNESCO da destek verecek. 

Cam Piramit Salonu'nda düzenlenecek festivalde zanaat ürünleri, geleneksel ve modern moda parçalarının sergilenmesinin yanı sıra, WCC ve UNESCO temsilcilerinin katılımıyla özel oturumlar, moda gösterileri ve müzik-dans gösterileri de düzenlenecek. 

24-28 Haziran tarihlerinde saat 11.00-19.00 arasında gezilebilecek festivalin 1. ve 2. günlerinde AKM Salonu'nda dünya müziği etkinliklerinin de düzenlenmesi planlanıyor.