Antalya Altın Portakal Film Festivali başlıyor

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, oyuncu Sedef Avcı’nın sunumu ve oyuncu Serhat Kılıç’ın özel gösterisini sergileyeceği açılış töreniyle başlıyor.

Abone ol

DUVAR - Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl 61'incisi gerçekleştirilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 5-12 Ekim'de düzenlenecek festival kapsamında kent, bir hafta boyunca film gösterimlerine ve sanatsal etkinliklere sahne olacak.

Festival, 5 Ekim Cumartesi günü saat 15.30'da sanatçıların üstü açık otomobillerle çevredekileri selamladığı geleneksel kortej geçişiyle başlayacak. Aynı gün akşam Cam Piramit'te Sedef Avcı'nın sunuculuğunu yapacağı, Serhat Kılıç'ın sahne gösterisiyle açılış töreni gerçekleştirilecek. Törende Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem'e onur ödülü, Farah Zeynep Abdullah ile Aras Bulut İynemli'ye de başarı ödülü verilecek.

Festival kapsamında bir hafta boyunca Altın Portakal için yarışacak seçkiler ile Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek filmler izleyicilerle buluşacak. Bir haftanın ardından Şebnem Dönmez'in sunuculuğunu üstleneceği ödül ve kapanış töreni ise 12 Ekim'de Cam Piramit'te "Kırmızı Halı" geçişi sonrası yapılacak.

'60'INCI YIL NASIL TELAFİ EDİLEBİLİR SİNEMACILARIMIZLA KONUŞACAĞIZ'

Festivalin sanat direktörü Deniz Yavuz, geçen yıl yapılamayan 60'ıncı festivali de unutmadıklarınu belirtti. Yavuz, "Geçen yıl yaşanan talihsizliklerden ötürü festivali yapamadık, hepimiz üzgünüz. Ne yapılıp, ne yapılmaması gerektiğini geçen yıla bakarak öğrenmiş olduk. 60'ıncıyı bu yıldan devam ettirerek o yılı kapatmak yerine 61'den devam ederek süreci devam ettirmeyi tercih ettik. 60'ıncı yıl nasıl telafi edilebilir, neler yapılabilir, buraya gelen sinemacılarımızla konuşacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren 60'ıncı yılla alakalı somut neler yapılabilir, farkındalık nasıl oluşturulabilir, o yılın hakkı nasıl ödenebilir, çiğnenmiş haklar nasıl iade edilebilir, bunları bu sene çok güzel bir ortamda konuşacağız" ifadelerini kullandı.

(BÜLTEN)