Antalya Barosu’nda yeni başkan Bozaner: ‘Güçlü bir duruş sergileyeceğiz’

Antalya Barosu’nun bugün sona eren olağan genel kurulunda Genç Avukatlar Meclisi Kurucu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, yaklaşık 1900 oyla başkan seçildi.

Abone ol

ANTALYA – Türkiye'nin 4'üncü büyük barosu olan Antalya Barosu'nun Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde dün başlayan olağan genel kurulu, bugün yapılan seçimle tamamlandı.

1900 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Avukat sayısının 8 bine ulaştığı Antalya Barosu’nda, başkanlık için Ali Çağdaş Bozaner, Cenk Soyer, Alper Köleoğlu ve Mücahit Gündoğdu yarıştı. Toplam 35 sandıkta oy kullanılan genel kurulun ikinci gününde akşam saatlerine kadar süren oy sayım sürecinin sonunda kesin olmayan sonuçlara göre Antalya Barosu Başkanı, yaklaşık 1900 üyenin oyunu alan Bozaner oldu.

Antalya Barosu'nda başkanlık seçimini avukat Ali Çağdaş Bozaner kazandı.

Şimdiye kadar Genç Avukatlar Meclisi’nin kurucu başkanlığını ve çeşitli yönetim kurulu görevlerini üstlenen Ali Çağdaş Bozaner’i, Antalya Barosu’na kayıtlı avukatların yaklaşık 1200’ünün oyunu alan Cenk Soyer ve yaklaşık bin oy alan Alper Köleoğlu takip etti.

‘BAYRAĞI GENÇ BİR MESLEKTAŞIMA DEVREDİYORUM’

Genel Kurul öncesi, iki dönemdir Antalya Barosu Başkanı olan Hüseyin Geçilmez, başkanlık için bu süreyi yeterli gördüğünü ve bu nedenle yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Geçilmez, seçim öncesi kongrede yarışmaya talip olan 4 başkan adayına başarılar diledi. Antalya Barosu’nda 12 yıldır çeşitli görevler üstlendiğini belirten Geçilmez, taşıdığı bayrağı genç meslektaşlarından birine devretmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

‘GÜÇLÜ BİR BARO DURUŞU SERGİLEYECEĞİZ’

Antalya Barosu'nun yeni başkanı avukat Ali Çağdaş Bozaner, sandıklardan çıkan sonuçlardan hemen sonra yeni dönem için düşüncelerini şöyle ifade etti: “Baromuzun 100 yılında meslektaşlarımıza güzel bir dönem yaşatacağız. Aidiyetleri kuvvetli, kentte ve kurumlarla iletişimde güçlü bir baro duruşu sergileyeceğiz.”

Ali Çağdaş Bozaner kimdir?

Antalya Barosu'nun bugün sona eren genel kurulu öncesinde başkan adaylığını açıklayan ilk isim olan avukat Ali Çağdaş Bozaner, aday olduğunu önce sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımla duyurmuştu. Bozaner, 2012 yılında stajyer avukat temsilciliği ile başlayan mesleki hayatına, 2015 yılında kurduğu ve başkanlığını üstlendiği Genç Avukatlar Meclisi ile devam etti. Bozaner, 2018 yılında bağımsız aday olarak seçildiği Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyeliği görevini 2021 yılına kadar sürdürdü.