Antalya Büyükşehir’den sahipsiz sokak hayvanları toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyeleri, STK’lar ve yerel hayvan koruma görevlileri ile ‘Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerilerini’ ele aldığı toplantılar devam ediyor.

Abone ol

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan “Antalya İl Geneli Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerileri” toplantılarının ikincisi Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçe belediyelerinin veteriner hekimleri ve yerel hayvan koruma görevlileri katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç, sahipsiz sokak hayvanların yaşam ve rehabilitasyon koşullarının iyileştirilmesi, yeni oluşturulacak doğal yaşam alanları ve toplum refahını artıracak çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa tasarısına ilişkin değişikliklerin tartışıldığı toplantıda sahipsiz hayvanlara daha iyi bir gelecek ve yaşam koşulları sağlanması ortak hedef olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, “Sokaktaki hayvanlarımızın artan popülasyonuyla ilgili olarak yaptığımız çalışmaları buradaki hayvan koruma görevlilerimiz ile de paylaşıyoruz. Katılımcılarımızın işbirliği ve onların bize olan desteği son derece değerli. Bu anlamda ortak bir çalışma programı hazırlamayı düşünüyoruz. Bu programı da hep birlikte ortak akılla bu toplantılarda belirleyeceğiz” dedi.