Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nden sokak hayvanları açıklaması

İktidarın Meclis'e sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili teklife karşı açıklama yapan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, "Düşmanlığı kullanarak bir korku iklimi yaratmaya çalışıyorsunuz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, hükümet tarafından Meclis'e sunulan sokak hayvanlarıyla ilgili teklif üzerine basın açıklaması yaptı.

Teklife tepki gösterilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün burada, mecliste şu an görüşülen, oylamaya açılan 'Tecrit ve Katliam Yasası'nı protesto etmek, mahalle sakinlerimizin yaşam haklarının görüşmeye ve oylamaya kapalı olduğunu haykırmak için buradayız.

Günlerdir halkın kabul etmediği bu yasayı çıkarmak için nefreti, yalanı, düşmanlığı kullanarak bir korku iklimi yaratmaya çalışıyorsunuz. Münferit olayları sanki büyük bir toplumsal sorunmuş gibi sundunuz. Hayvanlara yönelik nefreti körüklemek için Hindistan’dan, Afganistan’dan görüntüler toplayıp tekrar tekrar yalan haberler servis ettiniz.

Ailesinin istismarına uğrayan çocukların failinin köpekler olduğunu söyleyecek kadar gözünüz döndü. Köpeklere saldırıp, kışkırtıp görüntüler çektiğinizi açık sohbet odalarında itiraf etmekten çekinmediniz.

Köpeklerin öldürüldüğü yerde çocukların köpeklerden değil, köpekleri öldüren katillerden korktuğunu gizlediniz.

Öldürme kelimesi yerine bilimsel olarak yanlış, kullanım olarak hatalı olduğu halde “ötanazi imkanı” diyerek, cinayeti süslemeye çalıştınız. Hayvan üretimi ve satışı ile para kazanmış, yaşam tüccarlarının kurduğu dernekleri dinlediniz. On yıllardır sokaklarda hayvanların yaşam hakkı için mücadele eden, sizin yapmadığınız görevleri yapmaya canla başla uğraşan hayvan hakları aktivistlerini ise tıpkı öldürmek istediğiniz hayvanlar gibi düşmanlaştırdınız.

Çünkü biliyoruz, sizin amacınız sokakların güvenli olması değil. Sokakların güvenli olmasını isteseydiniz; Defalarca şikayette bulunan, koruma kararı çıkartan ve neredeyse her gün karakollara giden kadınların öldürülmesine karşı önlemler alır, önlem alan anlaşmaları iptal etmezdiniz

Sokak ortasında gençleri öldüren, öldürdüğünü gururla anlatan katilleri sokaklara salmazdınız, Hayır!

Eğer, halkın isteklerine kulak veriyor olsaydınız, seçilme yeterliliği bulunan ve halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarını görevden almayı sıradanlaştırmazdınız. Toplum ve devlet düşmanı” olarak seçilen köpeklerden sonra, sıranın kime geleceğini de kaçınılmaz olarak sorguluyoruz. Bu vesileyle; hayatı savunan, kendi hayatı adına söz söyleme şansı olup kendi mücadelesini yürüten tüm ötekileri de selamlamak istiyoruz: Çocukları, kadınları, LGBTİ+ları, işçileri, emekçileri, göçmenleri, engellileri, faili meçhulleri ve ailelerini selamlıyoruz!

Soykırımcı İsrail’e, onun Türkiye’deki işbirlikçi sermayesine karşı mücadele ettiği için, AKP tarafında bilfiil baskıya maruza kalan, gözaltına alınan, tutuklanan, yüreği Filistin için atan gençleri selamlıyoruz! En temel demokratik haklardan biri olan seçme hakkını kayyumlarla bastırmaya çalışanlara karşı yılmadan mücadele edenleri, Kürt halkını selamlıyoruz!

Bu vesileyle, önceki günlerde hukuksuzca tutuklanan aktivist İris Mozalar’ın serbest bırakılmasının da, sesi kısılmak istenen Açık Radyo’ya yönelik yayın kesme kararının durdurulmasının da dayanışma sayesinde gerçekleştiğini biliyoruz.

Biliyoruz: Failler aynı, mücadelemiz aynı. Hepimiz adaletsizliğe ve cezasızlığa karşı bir aradayız."