Antalya Milli Eğitim Müdürü’nden Özdağ’a yanıt: ‘Atatürk yasağı iddiaları yalan’

Antalya’da 10 Kasım programından Atatürk ile sembolleşen türkülerin çıkarıldığı iddiasına yanıt veren Antalya Milli Eğitim Müdürü’, “45 dakika sınırına uymak için tartışılmış olabilir" dedi.

Abone ol

ANTALYA - Antalya’daki Konyaaltı Anadolu Lisesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü programından bazı marş ve şarkıların çıkarıldığını ileri süren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yanıt veren İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, programa müdahalede bulunmadığını söyledi.

‘BANA ULAŞAN VELİLER TEPKİLİ’

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, lise öğrencilerinin anma günü hazırlıklarına başladığını fakat bazı eserlerin Kaygusuz’un müdahalesiyle programdan çıkarıldığı yönünde veli şikayetlerinin olduğunu belirtmişti:
“Antalya Konyaaltı Anadolu Lisesi öğrencileri 10 Kasım için hazırlıklara başlamışlar. Büyük bir anma töreni hazırlıyorlarmış. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdahale ederek, programdan ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’, ‘İzmir Marşı’, ‘Bülbülüm altın kafeste’ marş ve şarkılarının çıkmasını istemiş. Bana ulaşan veliler tepkili. İl Milli Eğitim ne ister acaba? Rum Ortodoks kilise müziği mi? Ne yaparsanız yapın Türk gençliği Atatürk’ten vazgeçmeyecek.”

‘İZMİR MARŞI’ DIŞINDAKİLER PROGRAMDA

İddialara yanıt veren Kaygusuz, programdan çıkarıldığı söylenen ‘İzmir Marşı’ dışındaki marş ve türkülerin programda olduğunu ifade etti. Anma programında 45 dakikalık bir zaman sınırlaması olduğu için bazı eserlerin programa dahil edilip edilmeme konusunda tartışılmış olabileceğini belirten Kaygusuz, şunları söyledi: “Hem eğitim camiası adına hem de şahsım adına çok üzgünüm. Biz 10 kasımla alakalı bir il programı hazırlıyoruz. İl programının bir kısmını da Konyaaltı Lisesi gerçekleştirilecek. Dolayısıyla Konyaaltı’ndaki öğretmen ve idarecilerimizi de davet ettim. Millî bayramları terkip eden komisyonu da davet ettim. Program kesinleşmeden programın içeriği konulacak müzikler, eserler konuşulurken şu eserler çıkarılacak diye bir tweet atılmış. Tweette bahsedilen eserler programda var. Çıkarılan denilen Bülbülüm altın kafeste, Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa adlı eserler var.”

Antalya Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz

‘PROGRAMI TWEETLE ÖĞRENDİM’

Özdağ’ın paylaştığı tweette yazdıklarının gerçeği yansıtmadığını savunan Antalya Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, hazırlanmakta olan programın içeriğinden bahsetti: “Program her sene Antalya’da yapılan bir Atatürk’ü anma programı. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan, eserlerden ve bir de oratoryodan oluşan bir program olacak. Benden bağımsız bir şekilde, bu programı öğretmenler, idareciler ve komisyonumuz oluşturur. Bir il milli eğitim müdürü, ‘bunlar çıksın, onlar çıkmasın’ diyemez. Buradaki konu zamanlama. İnsanların aklında bazı eserler, şiirler, şarkılar olabilir ama bizim 45 dakika sınırımız var. Zamana uydurmak için tartışılmış olabilir. Benim kesinlikle hiç haberim olmadı. Tweetle öğrendim programı. 29 Ekim’i coşkuyla kutlamak için tüm hazırlıkları ona yoğunlaştırmış durumdayız zaten.”

‘İDDİALAR KESİNLİKLE YALAN’

Kaygusuz yaptığı açıklamada, “Atatürk ve cumhuriyet değerleri en hassas olduğumuz konulardan bir tanesi. Bizim manevi değerlerimizi, milli değerlerimizi, Atatürk’le ilgili hassasiyetimizi, cumhuriyete ve cumhuriyetin değerlerine olan hassasiyetimizi herkes biliyor. Bu araştırılmadan, soruşturulmadan, bir siyasetçinin attığı tweetle alakalı bir durum var. Kesinlikle yalan. Bir eğitimcinin bırakın Atatürk’e düşmanlığı, hiçbir şekilde problemi olmaz. Biz çocuklarımıza, kurucu değerlerimizle alakalı sevgiyi ve saygıyı öğretmekle yükümlü kişileriz. Atatürk’le ilgili soru işaretimiz bile olamaz” ifadelerini kullandı.