Antalya'da çift kol nakli

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli yapıldı. Nakil operasyonu 10 saatte tamamlandı.

Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, 4'üncü çift kol nakli, Yusuf Oğuz Şimşek'e (25) yapıldı. Aynı hastanede daha önce de 5 yüz, 3 çift kol ve rahim nakli yapılmıştı.

Hastane yetkililerinden alınan verilen bilgiye göre 4 yıl önce güneş enerjisi montajı yaparken elektrik akımına kapılması sonucu kollarını kaybeden 25 yaşındaki Yusuf Oğuz Şimşek, nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Şimşek'e çift kol nakli gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hastanenin organ nakli merkezinde ameliyat ekibiyle düzenlediği basın toplantısında, merkezin dünya çapında başarılar elde ettiğini bildirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da 25 yaşındaki Şimşek'in klinikte yanık nedeniyle tedavisinin yapıldığını, daha önce doku naklinin gerçekleştirildiğini anlattı.

Hastaya dirsek altından iki taraflı kol nakli gerçekleştirdiklerini aktaran Özkan, "Hastanın 4,5 yıldır takibini yapıyorduk. Elektrik yanığı hastalarında hem dokuların ayrıştırılması hem de ameliyatta riskler vardır ama şu ana kadar sorun yok. Ameliyat 10 saat sürdü ve gayet güzel oldu" dedi.

(ANTALYA-AA)