Antalya’da emeklilerden tabutlu eylem

Antalya'da, maaş zammı enflasyon rakamlarının altında kalan emekliler, maaşlarına yapılacak yeni düzenlemenin yılbaşına bırakılmasına tabut taşıyarak tepki gösterdi.

Abone ol

ANTALYA - Yenikapı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına yapılacak olan iyileştirme için yılbaşını işaret etmesine tepki olarak yürüyüş düzenledi. Emeklilere yüzde 18 oranında yapılan zammın, açıklanan enflasyon rakamlarının altında kaldığına ve yaşam koşullarının hızla ağırlaştığına vurgu yapan dernek üyeleri, koşulların bir an önce iyileştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

“Emekliler öldü, ruhuna el Fatiha” yazılı sembolik bir tabut taşıyan dernek üyeleri, trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi’ndeki Kışlahan Çarşısı önünde imza standı açtı. Sembolik olarak hazırladıkları tabutu omuzlarına alan dernek üyeleri, ellerinde “Kira 15 bin, maaş 5 bin, gel sen geçin bu maaşla Mehmet Şimşek” yazan dövizler taşıdı.

‘BU MAAŞLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA’

Ekonomik kriz ve sürekli artan fiyatlar karşısında emeklilerin aldığı maaşın hiçbir ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten Yenikapı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasemin Erdoğan, yıllardır ülkeye hizmet eden emeklilerin artık ekmek dahi alamaz hale geldiklerini belirterek, “İnsanca yaşamaya çalışırken, maaşlarımız günümüzde açlık sınırının altında kaldı” dedi.

Yasemin Erdoğan


‘BİZ NASIL GEÇİNECEĞİZ’

Dernek üyeleri adına konuşan Erdoğan, “Maaşlarımız 7 bin 500 TL, ev kiraları 15 bin TL civarında. Biz nasıl geçineceğiz? Emekliler, bırakın torunlarına çikolata almayı, bir ekmeği bile alırken hesap yapıyor. Bu çok acı ve üzücü bir durum. Hayatın gerçekliği ile uyuşmayan bu acı gerçeğin bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Herkesten bu konuda duyarlılık ve imza kampanyamıza destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.