Antalya'da mini kent bostanlığı oluşturuldu

Ortak bir çalışma sonucunda oluşturulan kent bostanlığında, kent hayatında toprakla vakit geçiremeyenlerin toprağa erişiminin sağlanması hedefleniyor.

Abone ol

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre İnovasyon ve Eğitim Merkezi'nde mini kent bostanlığı oluşturuldu. Oluşturulan bostanda Antalyalıların kendi bitkilerini yetiştirmeleri amaçlanıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın ortak olarak yürüttüğü “Kent Bostanlığı” projesi kapsamında Karaalioğlu Parkı içerisinde yer alan Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 metrekarelik alanlar tanzim edilerek Antalyalılara tahsis edilecek. Proje, kent hayatında doğayla iç içe olma fırsatı sunarak, şehir sakinlerine hem hobi hem de kendi yetiştirdikleri doğal ürünleri tüketme imkanı sağlayacak.

Pilot bölge olarak seçilen Çevre İnovasyon ve Eğitim Merkezi'nde altı çeşit fide ile ilk ekimler gerçekleştirildi. Dağıtılan fideler arasında patlıcan, fesleğen, biber, biberiye, kekik ve domates bulunuyor. Projede, herhangi bir kimyasal ilaç kullanılmayacak.

Çevre odaklı ekim-dikim tekniklerinin öğretileceği bu alanda, herkes kendi sulamasından ve bitkilerinin bakımından sorumlu olacak. İlaçlama gibi birçok işlem, yine bostan sahiplerince gerçekleştirilecek.