Antalyaspor: 0 - Medipol Başakşehir: 2

Şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir, Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Antalyaspor taraftarları ise, İzmir Marşı'nın söylenmesini "tasvip edilemez" bulduğunu açıklayan yönetime tepki gösterdi. Atatürk posterleri açan taraftarlar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı. 

Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında, Antalya'da oynanan maçta Antalyaspor ile Medipol Başakşehir karşılaştı.

Medipol Başakşehir'de Arda Turan, Marcio Mossoro ve İrfan Can Kahveci kart cezalısı olmasından dolayı bu maçta forma giyemedi. Antalyaspor'da ise sakat olan Salih Dursun, Zeki Yıldırım ve Sakıb Aytaç ile kart cezalıları Charles Fernando ve Hakan Özmert maça çıkamadı.

TARAFTARLAR İZMİR MARŞI'NI SÖYLEDİ

Antalyaspor yönetimi, 8 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, taraftarların İzmir Marşı'nı söylemesini eleştirmişti. Yönetime tepki gösteren taraftarlar, maçtan önce İzmir Marşı'nı söylerken, sık sık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attı.

Antalyaspor yönetimi: İzmir Marşı söylenmesi hoş bir tutum değil

30'uncu dakikada Antalyasporlu Jevtovic'in pas hatasından topu kapan Elia topla Antalyaspor ceza alanına girdi. Altıpasın hemen yanından pasını kale önüne çıkardı. Topa hareketlenen Bajic bekletmeden vurdu: 0-1.

76'ncı dakikada Yekta Kurtuluş'tan topu kapan Emre Belözoğlu, sol kanattan hızla ceza yayı önüne doğru hareketlendi. Pasını, ceza sahası yayı önünden Edin Visca'ya gönderdi. Visca ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekti ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

Karşılaşmayı kazanan Medipol Başakşehir, puanını 69'a yükseltti ve maç fazlasıyla lider Galatasaray'la arasındaki puan farkını kapattı. Antalyaspor ise 38 puanda kaldı.

ABDULLAH AVCI: GALİBİYETİ ARDA VE MOSSORO'YA ARMAĞAN EDİYORUZ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendirdi. Galip gelen taraf olmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydeden Avcı, iki takımda da düzgün ve yetenekli ayaklar olduğunu belirtti.

Abdullah Avcı, "Özellikle rakibin 2-3 tane konu başlığı vardı. Bir tanesi geçiş. İlk yarıda iki taçtan ve faulden rakibe verdiğimiz pozisyon var. İkincisi, rakibin özellikle kenar ortalarda etkili olduğu birinci, ikinci, üçüncü bölgeden orta yapmasıydı. Bunların yüzde 80'inine yakınını biz karşıladık. İkinci yarıda hiç geçiş yemedik. Bir kenar ortası yedik. Doğru sahada durduk. Geçişlerden yakaladığımız pozisyonlar vardı. İkinci golü bulduk. Üçüncüyü atabilirdik" dedi.

Oyununun içinde kalmayı istediklerini sözlerine ekleyen Avcı, "Özellikle geçen haftadan sonra zihinsel olarak yıpranmıştık. Bugün oyun içinde kalmayı başardık. Geçen haftaki yıpranmadan sonra hem zihinsel, hem de cezalı oyuncularımızın olmasından dolayı hem oyun hem skor olarak ayağa kalkmak ve vazgeçmediğimizi göstermek adına bu maç önemliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyeti Arda ve Mossoro'ya armağan ediyoruz. Bugün onların gönül desteği vardı. Antalyaspor'u tebrik ediyorum. Hamza hoca ile iyi bir çıkış yaptılar" diye konuştu. (ANTALYA/DHA)