Antep'te ırkçı saldırı girişimini işçiler önledi

Antep'te Suriyeli işçilerin de içinde bulunduğu servise yapılmak istenen ırkçı saldırı, sendikalı işçiler tarafından önlendi.

Abone ol

DUVAR - Kayseri'de Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar ilk günün ardından farklı illere de yayıldı. 

Benzer saldırıların yaşandığı illerden biri olan Antep'te, Suriyeli işçileri taşıyan servislere yapılan saldırıyı, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) üyesi olan işçiler engelledi. 

'SURİYELİ İŞÇİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KORKUDAN İŞE GİDEMEDİ'

BİRTEK-SEN'in hesabından yapılan açıklamada, yaşanan saldırı girişimine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriyelilere ait işyerleri ve araçlara zarar verildi. Saldırılarda yaralanan Suriyeliler oldu. Dün akşam ve bu sabah Suriyeli işçilerin büyük çoğunluğu korkudan işe gidemedi. Bazı işçi servislerinin önünü kesip Suriyelileri indirmek istediler. Sendikamız BİRTEK-SEN üyesi işçilerin olduğu bir servisin de önü kesildi. Araçta Suriyeli işçiler de vardı. Yerli işçi arkadaşlarımız, Suriyeli işçi kardeşlerini korumak için ‘bu araçta Suriyeli yok’ diyerek ırkçı grupları araçtan indirdiler." 

Açıklamanın devamında, "Bizi bu açlık, sefalet ve kölelik düzenine mahkum edenlerden; Suriye’de emperyalistlerle ve cihatçı terörist çetelerle iş tutarak savaşı büyüten ve milyonlarca Suriyelinin ülkemize göç etmesinden sorumlu olanlardan; AB ile işbirliği ve kirli pazarlıklar yapan, Geri Kabul Anlaşması’yla Türkiye’yi Avrupa’nın sınır bekçisi ve göçmen deposu haline getirenlerden hesap sormak yerine; yoksul ve emekçi Suriyeli kardeşlerimizle bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin kirli oyunlarına alet olmayacağız" ifadelerine yer verildi. 

'İŞÇİLERİN BİRLİĞİNİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Hükümetin uyguladığı ekonomik programa da tepki gösterilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu sefalet düzenine karşı biriken öfkeyi, çoğunluğu işçi, işsiz ve yoksul olan Suriyeli göçmen kardeşlerimize yöneltip, işçi ve emekçilerin ‘ücretlere zam, vergide adalet ve insanca bir yaşam’ talepleri için birleşmesini ve mücadelesini engellemek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Sermayenin emrindeki güçlerin her milliyetten işçilerin birliğini engellemek için kışkırttığı ırkçılığa; bizi bu sömürü, savaş ve kölelik düzenine mahkum etmek isteyenlere karşı, işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz."

(HABER MERKEZİ)