Antep'te sağanak nedeniyle mahsur kalan araçlar kurtarılıyor

Antep'te kuvvetli sağanak nedeniyle çok sayıda araç yollarda biriken suda mahsur kaldı. Valilik araçların kurtarılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Gaziantep Valiliği, kentte etkili olan sağanak sırasında bazı bölgelerde suda mahsur kalan araçların kurtarılmasına yönelik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Antep'te, saat 21.00 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu. Çok sayıda araç köprülü kavşaklarda mahsur kaldı.

Seyrantepe Mahallesi'ndeki Çimento Kavşağını su basması nedeniyle araçlar sular altında kaldı. İhbarla olay yerine çok sayıda itfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerce yapılan çalışma sonucunda mahsur kalanlar kişiler kurtarıldı.

Valilikten yapılan açıklamada metrekareye 65 kilogram yağmur düştüğü, buna bağlı olarak bazı sorunların yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "Çimento Kavşağı, Karşıyaka Tüneli, Yeşilvadi bölgelerinde trafikte aksamalar oluşmuştur. Yer yer mahsur kalan araçları kurtarma çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Can güvenliği açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmamakla birlikte saat 05.00 ila 07.00 arasında yağışın tekrar etkisini artırması beklendiğinden sürücülerimizin belirtilen güzergahları kullanmamaları ve trafiğe daha dikkatli çıkmaları gerekmektedir" denildi. (HABER MERKEZİ)