AP seçimleri ne gösteriyor? CHP Mehmet Şimşek'e ne anlatacak?

Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları ne gösteriyor? CHP'nin ekonomi takımı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ne görüşecek? Ümit Akçay ve Ali Rıza Güngen, Kriz Notları'nda değerlendirdi.

DUVAR - Gazete Duvar yazarları Ümit Akçay ve Ali Rıza Güngen, dünya ve Türkiye'deki gelişmeleri iktisadi pencereden yorumluyor...

Kriz Notları'nda bu hafta:

  • Haziran ayına damga vuran Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları ne gösteriyor? Avrupa'da aşırı sağın yükselişinin iktisadi temelleri nasıl oluştu? Sosyal demokratlar nerede yanlış yaptı? Aşırı sağın yükseliş sebebi sadece son yıllardaki göçmen dalgası mı?
  • 24 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin ekonomi kurmaylarıyla görüşecek. CHP heyeti Şimşek'e ne anlatacak? Görüşmede konuşulacaklara dair ipuçları neler? CHP Şimşek programına nasıl yaklaşmalı?

(HABER MERKEZİ)

'Taban fiyat artmazsa 3 milyon emekli hiç zam alamayabilir' İşte yandaş müteahhitler: Milyar dolar kazandılar, vergi ödemediler Ekonomide normalleşme: Borsaya değil kuryeye vergi! Kriz Notları: Kredi kartından borçlanma sınırlanacak mı? Kriz Notları: Sermaye her şeyi affeder mi, rezervler sıfırı geçer mi? Mehmet Şimşek açıkladı, halk kızdı: Emekliden tasarruf beklemeyin