'Arap Emrah'ın cinayet arabaları barajdan çıktı

İstanbul Adliyesi önündeki silahlı çatışmayla gündeme gelen uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevkedildi. Liderliğini 'Arap Emrah' olarak bilinen Emrah S.'nin yaptığı öne sürülen çetenin saldırılarda kullandığı otomobilleri Alibeyköy Barajı'na attığı tespit edildi. Polis dalgıç ekipleri 8 otomobili baraj göletinden çıkardı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Adliyesi'nde 21 Eylül'de görülen çete davasında iki tarafın adamları silahlı çatışmaya girince polis operasyon başlattı. Çatışmanın ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Sultangazi'de çok sayıda cinayet, yaralama ve işyeri kurşunlama olaylarına karışan 'Arap Emrah' çetesine operasyon düzenledi. Çete üyeleri olduğu belirtilen T.S., K.G., M.A., İ.H., E.Ö., G.C., B.T., E.T., S.G., M.C.I., E.K., D.E., M.B., K.Ç., İ.Y. ve Ç.G. gözaltına alındı.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, çete üyelerinin çalarak çeşitli silahlı saldırılar ve cinayetlerde kullandığı otomobilleri daha sonra Alibeyköy Barajı'na attığı tespit edildi. Bunun üzerine polis dalgıçları 15 günlük bir çalışmanın sonunda göletten 8 otomobil çıkardı.

Alibeyköy Barajı'ndan çıkarılan bir otomobilin 2016 yılında Sultangazi'de Sinan Kuşman'ın öldürülmesi ve Cihan K.'nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olayında kullanıldığı, başka bir otomobilin ise 2017 Ekim ayında Gaziosmanpaşa'da Ahmet Meçik'in öldürülmesi, Burak I. ve Mehmet Ali B.'nin yaralanmasında kullanıldığı tespit edildi.

'Arap Emrah' çetesinin, 3 kişiyi öldürdüğü, 6 kişiyi yaraladığı ve 1 işyerini kurşunladığı tespit edildi. Gözaltına alınan 16 çete üyesi Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Adliyesi'nde silahlı çatışma