'Arap İsyanları ve Türkiye’ye etkisi' tartışılacak

Bilgi Üniversitesi Arap İsyanları ve Türkiye'ye etkisini tartışacak. Konferans, 22 Şubat'ta...

Abone ol

DUVAR - İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü “Arap İsyanları ve Türkiye’nin Değişen Bölgesel Konumu” başlıklı bir konferans düzenleyecek. Konferans, 22 Şubat Cuma günü saat 10:00 ile 17:00 arasında Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi Seminer Salonu'nda gerçekleşecek.

“Bilgi-Mülkiye Buluşması” adıyla duyrulan konferans Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile birlikte düzenlenecek. Konferans 2 oturumdan oluşacak. Açılış konuşmaları Bilgi Üniversitesi'nden Emre Erdoğan ve Pınar Uyan Semerci tarafından yapılacak. Giriş konuşmasını ise Anadolu Üniversitesi SBF'den Erdem Denk yapacak. Denk'in konuşma başlığı “’Bereketli Hilal’den ‘Ortadoğu Bataklığı’na” olacak.

İlk oturumda üç sunum yapılacak. “Yakın Tarihin Penceresinden Bakmak” adlı oturumda Bilgi Üniversitesi'nden Ozan Kuyumcuoğlu, “Kemalizm’in Ortadoğu’ya Yansımaları: Mısır’da Ulusal Bağımsızlık ve İnkılapçılık Tartışmaları” başlıklı ilk sunuşu yapacak.  SBF’den Melek Fırat ise “Soğuk Savaş’ta Ortadoğu Devletler Sisteminde Rekabetin İki Unsuru: Türkiye ve Mısır” başlığı ile sunumunu gerçekleştirecek. İlk oturumun son konuşmasını Marmara Üniversitesi'nden Behlül Özkan “Türkiye ve Müslüman Kardeşler İlişkisi” başlığı ile yapacak.

İkinci oturumun başlığı ise “Arap İsyanları: Değişenler, Değişmeden Kalanlar” olacak. İkinci oturuma 4 bilim insanı katılacak. Bilgi Üniversitesi’nden Hasret Dikici Bilgin, “Tunus’ta Demokrasinin Durumsallığı: Al Nahda’nın Dönüşümü”; SBF’den Özge Özkoç, “Mısır’da Otoriter Rejimin Sürekliliği: Ordunun Siyasal Halattaki Rolü”; Fulya Atacan, “İktidardan Hapishaneye: Mısır’da Müslüman Kardeşler’in İsyan Deneyimi”; SBF’den Nuri Yeşilyurt, “2011 Sonrası Türkiye-Mısır İlişkileri: Siyasal Kiriz ve Dış Politika” başlıklı konuşmalar yapacak.

Konferans, Bilgi Üniversitesi’nden Gencer Özkan’ın yapacağı “Arap İsyanlarını Yeniden Okumak: Değişenler ve Değişmeden Kalanlar” başlıklı kapanış değerlendirmesi ile sona erecek.