Araştırma: İngilizlerin yüzde 80'i Afrika'daki kıtlık ve kuraklıktan bihaber

Afrika'nın en doğu ucunda yer alan Somali Yarımadası, son 40 yılın en kurak dönemini yaşarken, yeni yapılan bir araştırma İngilizlerin yüzde 80'inin bu durumdan habersiz olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

DUVAR - Afrika'nın kuzeydoğusundaki yaklaşık 115 milyon nüfuslu Somali Yarımadası (Afrika Boynuzu) son 40 yılın en sert kuraklığı ile karşı karşıya.

The Guardian'ın haberine göre, İngiltere'de Christian Aid isimli yardım kuruluşu tarafından yürütülen bir araştırmada, ülkede yüzde 80'lik bir oranın Afrika Boynuzu'ndaki kıtlık ve kuraklıktan bihaber olduğu ortaya konuldu. 

'KURAKLIK DAHA ÇOK ARTTI'

Christian Aid CEO'su Patrict Watt, Afrika Boynuzu'nda yer alan üç ülke Kenya, Somali ve Etiyopya'da yaşanan ağır kuraklıkla ilgili anket yapıldığı ve sonuçların “son derece endişe verici” olduğunu söyledi. 

Watt, “Afrika Boynuzu bölgesinde yaklaşık 20 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Kuraklıklar çok daha sert ve sık olmaya başladı. Dünya genelinde artan yiyecek ve enerji fiyatlarının etkisiyle, Etiyopya, Kenya ve Somali'deki insanlar daha önce yaşamadıkları bir boyutta krizle baş başa" diye konuştu. 

1981'DEN BU YANA EN KURAK DÖNEM

Afrika Boynuzu'nda 1981'den bu yana en kurak dönem yaşanıyor. Peş peşe üç yağmur döneminde yağışların beklenenin çok altında kalması ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte derinleşen küresel gıda krizi gibi birçok faktör nedeniyle bölgede kıtlık koşullarının ağırlaştığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, bölgedeki duruma ilişkin yaptığı açıklamalarda, besi hayvanlarının ölmeye başladığını, susuzluk ve gıda sorunu nedeniyle göçün arttığını söylüyor ve Afrika Boynuzu'ndaki gıda kıtlığının aşılması için destek çağrısında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)