Araştırma: Meyve sineğinin beyni, insanlardaki düşünme sürecine ışık tutuyor

Yürüyebiliyorlar, havada süzülebiliyorlar ve hatta erkekleri dişileri çekebilmek için aşk şarkıları bile söyleyebiliyor. Bütün bunları bir toplu iğne başından küçük beyinleriyle yapıyorlar.

DUVAR - Bir sineğin beynini araştıran bilim insanları ilk kez, 130 bin beyin hücresinin her birinin ve 50 milyon bağlantının şeklini ve konumunu tespit etti. Bu araştırma, yetişkin bir hayvan beyninin şu ana dek yapılmış en ayrıntılı analizi.

Araştırmaya katılmayan önde gelen bir beyin uzmanı araştırmayı, insan beynini anlamakta "büyük bir ilerleme" diye tanımladı. Cambridge'teki Tıbbi araştırma Konseyi'nin Moleküler Biyoloji Laboratuvarı'ndan Dr. Gregory Jefferies, şu anda beyinlerimizdeki hücre ağının birbirimizle ve etrafımızdaki dünyayla etkileşime girmemizi sağladığı konusunda, şu anda hiçbir fikrimiz olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı
İsim isim belli oldu: 'Yenidoğan Çetesi'nin çalıştığı hastaneler İstanbul'da kiranın en pahalı olduğu mahalleler belli oldu Dünyanın en iyi 100 stadı belli oldu: Listede Türkiye'den üç stat var Kürdistan’da ‘özel oylama’ bitti: Kim önde? Anket: Özgür Özel'in muhalefet yapma şeklini onaylıyor musunuz? Rüzgar tersine döndü: 400 ile 700 bin TL arasındaki araçlar revaçta