Araştırma: Mumbai'de yoksulların yüzde 57'si koronaya yakalandı

Hindistan'ın Mumbai kentinde yapılan araştırmada, yoksul mahallelerde yaşayan insanların yüzde 57'sinin korona virüsüne yakalandığı tespit edildi. Antikor testlerinde, resmi hükümet verilerine göre daha fazla vaka sayısı tespit edildi.

Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın en büyük kenti Mumbai'de yapılan bir araştırma, şehrin yoksul mahallelerinde yaşayanların yarısından fazlasının Covid-19'u geçirdiğine işaret ediyor. Yaklaşık 20 milyon nüfuslu şehirde halkın yüzde 40'ı derme çatma evlerden oluşan bu mahallelerde yaşıyor.

Antikor testi araştırmasının sonuçlarına göre, yaklaşık 1.4 milyar nüfuslu Hindistan'daki korona virüsü vakalarının sayısının gerçekte çok daha yüksek olabilir.

YÜZDE 57'SİNİN TESTİ POZİTİF

Mumbai Belediyesi'nin araştırması kapsamında 6 bin 936 kişiye antikor testi yapıldı ve test yapılan kişiler rastgele seçildi. Yoksul mahalle sakinlerinin yüzde 57'sinin testleri pozitif çıktı. Kentin diğer mahallelerinde yaşayanların ise yüzde 16'sının kanlarında antikor bulundu.

Testlerde sayıların bu kadar yüksek çıkması, büyük ölçüde yoksul mahallelerde insanların iç içe yaşamaları ve çoğunda tuvaletlerin ortak kullanılmasıyla açıklanıyor. Tata Araştırma Enstitüsü'nden, "Enfeksiyonda bağışıklığın ne kadar devam ettiğini henüz bilmiyoruz. Bunu ancak testleri yineledikten sonra görebileceğiz" dedi. Aynı bölgede gelecek ay da antikor testlerinin yapılması planlanıyor.

Temmuz başında hükümet tarafından başkent Delhi'de yaptırılan bir başka araştırmada, kent nüfusunun yaklaşık dörtte birinin korona virüsüne maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, Hindistan, ABD ve Brezilya'nın ardından dünyada en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü üçüncü ülke. Hindistan'ın açıkladığı vaka sayısı 1 milyon 533 bin, ölü sayısı da 34 bin 240. Şimdiye kadar sadece 110 bin vakanın rapor edildiği Mumbai'de altı bin kişinin öldüğü açıklanmıştı.

ÖLÜM ORANI BİNDE BİR

Mumbai'de dün sadece 717 yeni vaka rapor edildi. Bu son üç aydaki en düşük sayı. Vaka sayısındaki düşüş, kentte sürü bağışıklığına yaklaşılması ihtimaline de işaret ediyor. Uzmanlar, bu bölgelerde korona virüsünden ölüm oranının binde bir ile iki binde bir arasında olduğunu söylüyor. (BBC Türkçe)