Araştırma: Uçuk virüsü Bronz Çağı'ndaki öpüşme geleneğinin mirası

Cambridge Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, uçuk virüsünün Bronz Çağı'nda öpüşmeyle yayıldığına ilişkin bulgulara rastlandı.

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, uçuk virüsünün (Herpes Simplex HSV-1) geçmişinin Bronz Çağı'na kadar gittiğine ve öpüşmeyle yayıldığına işaret ediyor. 
BBC Türkçe'nin haberine göre, bugün dünyada yaklaşık 3,7 milyar kişiyi etkileyen virüs, 5.000 yıl önce Avrasya'dan Asya'ya büyük göçlerle ortaya çıktı. Virüsün adaptasyon sürecini anlamak için yapılan araştırma kapsamında binlerce yıl öncesinden DNA örnekleri incelendi. Araştırmacılar göçün nüfusun yoğunlaşmasına yol açtığını ve bunun da öpüşme gibi yeni kültürel uygulamalar yoluyla virüsün yayılmasını hızlandırdığı sonucuna vardı.
Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Nakdiniz varsa... Pazar gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Okan Tüysüz stres biriktiren 4 şehri açıkladı: İstanbul, Dersim... Cumhur İttifakı'nın sigortası Özgür Özel! Bakan Işıkhan duyurdu: Memurların toplu sözleşme ikramiyesi belli oldu Prof. Dr. Naci Görür'den anket 'isyanı': Her şey normal gibi...