Araştırma: Z kuşağı daha hızlı yaşlanıyor

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, “Erken yaşlarda makyaj ve kimyasal kremlerin kullanılmaya başlanması sonucu, cildin daha erken yaşlandığını görebilmekteyiz" dedi.

DUVAR - ABD’de Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen bir konferansta yayınlanan rapora göre, 1997 ila 2012 yılları arasında doğanlar için tanımlanan “Z kuşağının” daha hızlı yaşlandığı ortaya çıktı. Bu konferansta yayımlanan raporda akciğer, mide, bağırsak ve rahim gibi kanser türlerinin genç olmalarına rağmen Z kuşağında sıklıkla görüldüğü belirtildi. Bu durumun ise gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlanmasıyla bağlantılı olduğu ifade edildi.

İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, Z kuşağındaki yaşlanmanın nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
İBAN'a para yollarken iki kere dikkat Mevduat faizlerinde son durum belli oldu: 250 bin TL'nin getirisi uçtu En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor Çarşamba günü akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler