Arif Sağ: Seçime girmemiz engellenmek isteniyor

Kayyım atanan MESAM'da haysiyet kuruluna sevk edilen eski yönetimden tepki: Seçimlere girmemiz engellenmek isteniyor.

Abone ol

DUVAR - MESAM'a kayyım atanan Coşkun Sabah başkanlığındaki geçici yönetim, başta Arif Sağ ve Cahit Berkay olmak üzere çok sayıda üyeyi haysiyet kuruluna verdi. MESAM, 31 Mayıs'ta seçimlere gidecek.

Konuyla ilgili açıklama yaparak karara tepki gösteren, görevden alınan başkan Arif Sağ, MESAM seçimlerine katılmalarının engellenmeye çalışıldığını ve meslek birliklerinin tarafsızlığını yitirdiğini vurguladı. Haysiyet Kurulu’na sevk edilen Sağ, Orhan Gencebay’ın kendisi hakkındaki 'etnikçilik' eleştirileri için de, “Orhan Gencebay nefret suçu işliyor. Kendisiyle uluslararası mahkemelerde görüşeceğiz” diyerek yanıt verdi. Sağ, “Orhan Gencebay, gecekondu mahallelerini sömürüyor. Bu yüzden Yılmaz Güney’i, Nâzım Hikmet’i sevmiyor” dedi. Seçimlerle ilgili B planlarının olduğunu söyleyen Sağ, “Sanatçıları, haklarını korumaları için seçimlere çağırıyoruz” dedi.

'YÖNETİM KURULU HAYSİYET KURULU ATAYAMAZ'

Kayyımdan önceki yönetimde görev alan Cahit Berkay da haysiyet kurulu atayan mevcut yönetimi eleştirerek, “Yönetim kurulu, haysiyet kurulu atayamaz. Orhan Gencebay’a biat etmeyenleri susturamayacaklar” derken Metin Karataş, Orhan Gencebay’ın mevcut siyasi iktidarın desteğini aldığını belirtti. Karataş, “ Gencebay her dönemin adamıdır. Vatan-millet sevgisi üzerinden bizi suçlamaktadır ama 1999-2013 yılları arasında teliflerini ödememiştir” dedi.