Arkeo Duvar yazarları okurlarıyla buluştu

Arkeo Duvar'ın ikinci kitabı İzmir Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu. Yazarlardan Elçin Doğan Gürbüzer "Arkeo Duvar sadece arkeologları değil arkeolojiye ilgi duyan herkesi kendisine bağlıyor” dedi.

Abone ol

İZMİR - Yaklaşık üç yıldır yayın hayatına devam eden Arkeo Duvar’ın ikinci kitabı Gaziemir'deki İzmir Kitap Fuarı'nın son gününde bir kez daha okuyucu ile buluştu. Arkeo Duvar’ın Sakin Kitap tarafından hazırlanan ikinci kitabında 'Aşk, cinsellik ve erotizm', 'Fal, büyü ve tılsım', 'Neden oyun oynarız?' başlıkları yer aldı.

Fuardaki Sakin Kitap standında bir araya gelen kitabın yazarları Abdullah Deveci, Elçin Doğan Gürbüzer, Akın Ersoy, Ali Özkan, Selim Martin ve Arkeo Duvar Yazı İşleri Müdürü Nuray Pehlivan, okuyucu ile buluşarak Arkeo Duvar’ın ikinci kitabını imzaladı.

‘ARKEO DUVAR DOĞRU BİLGİYİ RAHAT OKUNUR KILIYOR’

Arkeo Duvar yazarlarından Abdullah Deveci, Türkiye’de matbu olarak ve internet ortamında çok sayıda arkeoloji ve sanat tarihi ile ilgili dergi olduğunu belirterek, "Bu yayınların bazıları genel olarak tarih dergisi şeklinde, bazıları doğrudan arkeoloji ve sanat tarihi içerikli. Bazıları akademik, bazıları popüler bilgi içeren dergiler. Ancak akademik bilgi çok ayrıntı içerir ve sıkıcıdır. Herkes okusun diye de yazılmaz. Zaten akademik yazıları herkes okumaz. Akademik yazının doğruluğuna ya da iddiasına karşın popüler yazılar spekülatiftir. Bazen söz havada uçuşur. Dolayısıyla doğru bilgiyi rahat okunur kılmanın bir dengesi ve bir ahlakı olması gerekir. İşte Arkeo Duvar tam da bunu yapıyor. Ancak matbu yazı okumakla bilgisayardan okumak arasında haz farkı var. Bu nedenle Arkeo Duvar’ın basılmasından çok mutluyum" diye konuştu.

‘SADECE ARKEOLOGLAR DEĞİL ARKEOLOJİYE İLGİ DUYAN HERKES OKUYOR’

Yazarlardan Elçin Doğan Gürbüzer, “Arkeo Duvar'ın her sayısının belli bir tema üzerinden hazırlanması, güncel konuları, o konunun uzmanı akademisyenlerin kaleminden ele alması dergiyi özel kılıyor. Her sayısında sadece arkeologları değil arkeolojiye ilgi duyan herkesi kendine bağlıyor. Disiplinler arası yapıya sahip tematik bu derginin bir kitaba dönüşmesi onu daha kalıcı kıldı. Gazete Duvar’a böylesine önemli arkeolojik bir yayının topluma ulaşabilmesi konusundaki emekleri için sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

‘OKUYUCU FARKLI BAKIŞ AÇILARI İLE YAZILMIŞ YAZILARI BİR ARADA BULUYOR’

Arkeo Duvar yazarı Akın Ersoy ise “Dijital ve basılı dergilerde yayınlanan yazılar çok değerli. Ancak Arkeo Duvar’daki yazıların belli bir veya birkaç tema halinde bir kitapta bir araya getirilmesi ve bu yazıların birçok yazara ait olması çok önemli. Böylece okuyucu farklı bakış açıları ile yazılmış belli temalara ait makaleleri bir arada okuma lüksüne sahip oluyor. Bu kitaplar aynı zamanda okuyucunun ilgilendiği tema ve temaları tercih etmesi kolaylığını da beraberinde getiriyor" dedi.