Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı depremden bir gün önce ölen kardeşiyle enkaz altında kaldı

Maraş'daki depremde yıkımın yaşandığı Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rafi Sümbültepe de vefat etti. Sümbültepe, depremden bir gün önce ölen kardeşiyle binadaydı.

Abone ol

Kadir Cesur – Ceren Deniz

HATAY - Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rafi Sümbültepe enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Depremden bir gün önce kardeşini kaybeden ve definden önce cenazeyi evine götüren Sümbültepe, kardeşinin cenazesi ile birlikte enkaz altında kaldı. İki gün sonra kendisinin ve kardeşinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Derya Özkan, cenaze törenine katılamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Ölenlerin ruhu şad olsun diye kalanlara yardım ediyoruz. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Ölenlere olan borcumuzu ödemek için, kalanlara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Özkan, Sümbültepe’nin 8 yıl boyunca Gazeteciler Cemiyeti’nde görev aldığını, son iki yıl boyunca da başkanlık görevini yürüttüğünü belirtti. “Artık haber yazamıyoruz” diyen Özkan, “Haberci yönümüzü unuttuk. Artık sadece yardım alanında çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinden, gece saatlerine kadar yardımlara koşuyoruz. Elimizden geldiğince kalanlara destek olma arzusundayız” diye konuştu.

Sümbültepe’nin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirten Ölmez, “Ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Sümbültepe ve kardeşi enkaz altından çıkarıldıktan sonra memleketi Arsuz’da toprağa verildi.