Artı TV yayına başladı

Artı TV, Hotbird uydusu üzerinde yayın hayatına başladı. Açılış konuşmasını yapan Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, "Amacımız büyük bir şemsiye açmak. Bu amaçla yola çıktık" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kuruluş çalışmaları tamamlanan Artı TV, Almanya’nın Köln şehrinde yayın hayatına başladı. Genel Yayın Yönetmesi Celal Başlangıç’ın yaptığı konuşmanın ardından, Mehveş Evin ve Hayko Bağdat’ın sunuculuğunu yaptığı özel programla Artı TV, yayına başladı.

Artı Gerçek haber portalı ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, sözlerine “Başlangıcımız ‘Hayır’lı olsun” diyerek başladı. Türkiye’deki basına yönelik baskılar olduğunu söyleyen Başlangıç, “Yalnız değilsiniz, Artı TV var” dedi.

Artı TV projesinin İstanbul’da ortaya çıktığını aktaran Başlangıç, Türkiye’deki koşullar nedeniyle Köln’de yayına başlamak kaldıklarını söyledi. 8 Şubat’ta Artı Gerçek internet sitesi ile yayın hayatına başladıklarını, 28 Şubat’ta da televizyonun test yayınına girdiği bilgisini veren Başlangıç, “Bugün de bir tık öteye gittik” şeklinde konuştu.

'ORTAK PAYDAMIZ DEMOKRASİ VE BARIŞ'

"Her herkesin kendi mahallesinde" yayın yaptığını dile getiren Başlangıç, “Herkes kendi mahallesi ile sınırlı kalıyor. Amacımız büyük bir şemsiye açmak. Bu amaçla yola çıktık. Anti kapitalist Müslümanlar, muhafazakarlar, sosyalistler, komünistler, Aleviler, Kürtler, Ermeniler kısaca sesi kısılan her kesime ulaşmak amacını taşıyoruz. Tek ortak paydamız; demokrasi ve barış. Tek karşı çıktığımız nokta ırkçılık” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Mehveş Evin ve Hayko Bağdat’ın yaptığı özel programa çok sayıda konuk katıldı.

Programın konukları arasında Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Özgürüz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Prof. Dr. Baskın Oran, eski CHP milletvekilleri Melda Onur, Ercan Karakaş ve Binnaz Toprak, müzisyen Pınar Aydınlar, boksör İsmail Özen, yönetmenler Mustafa Altıoklar ve Barış Pirhasan, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili Berivan Aymaz ve Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş vardı.

Artı TV frekansı ise şu şekilde: Hotbird 13 derece Doğu/ Frekans: 11054 /Polarizasyon: H (Yatay) / Symbolrate: 27500 (KAYNAK: ARTI GERÇEK)