Artık konser değil 'deneyim', insan değil 'hologram' var

Bir döneme damga vuran ve yaşı ilerleyen müzisyenler, artık sahnelere çıkmıyor, hologramını yansıtıyor. Gazeteci Anıl Ergin, müzik ve şov sektörünün geleceğini; hologram konserleri anlattı.

DUVAR  - Bir dönem dünyaya damga vuran 'efsane' müzik gruplarının yerini alan yeni sanatçılar kolay çıkmıyor. Müzik dünyasının en büyük konserlerini hala bu gruplar veriyor. Yaşı ilerleyen efsaneler ise artık bir bir sahneden çekiliyor, yerleri doldurulamıyor. Bu durum karşısında müzik ve eğlence endüstrisi de büyük bir yeniliğe imza atıyor: Hologramlı şov.

70'lerde dünyayı 'sallayıp' 80'lerin başında dağılan müzik grubu ABBA, Londra'da kurulan kendine özel sahneyle her gün binlerce kişiye 'ABBA' deneyimi yaşatıyor. Müzisyenlerinin kendilerinin değil 3 boyutlu hologramlarının yer aldığı salonda izleyiciler, karşılarında gerçek ABBA üyeleri varmış gibi hissediyor. ABBA'nın Voyage isimli şovuyla kazandığı büyük başarının ardından efsane rock gruplarından KISS de hologramlarla dinleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üyeleri 70'li yaşlara gelen KISS grubu, artık konser salonlarını ve stadyumları 3 boyutlu hologramlarıyla dolduracak.

Gazeteci Anıl Ergin, Kablosuz Kulaklık programında müzik ve konser endüstrisinin önündeki yolu, hologram şovların nasıl hayatımıza gireceğini anlattı.

PATREON’DAN VE YOUTUBE KATIL'DAN GAZETE DUVAR’I DESTEKLEYİN, VİDEO HABERİ ÖNCELİKLİ OLARAK İZLEYİN. (HABER MERKEZİ)

Canozan: Ağlama Ben Ağlarım, benim için dönüm noktası Romantik komediden gerilime: Baby Reindeer Kürtçe albüm çıkaran Fransız şarkıcı Eleonore: Ben Kürtlerin aynasıyım Türker İnanoğlu'na veda: 'Türk sineması babasını kaybetti' Megadeth, Judas Priest, Malmsteen: İstanbul bu yaz metale doyacak Yeşilçam'ın Arif Abi'sine veda: 'Güle güle Çiçek Arif'