Artuklu Belediyesi’ne haciz başlatıldı: Bugüne kadar neyi beklediler?

DEM Partili Artuklu Belediyesi’nin Eş Başkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, basın toplantısı düzenleyerek, önceki dönemden kalan borç nedeniyle belediyeye haciz geldiğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR – Mardin Artuklu Belediyesi’ne 2011 yılından kalan borçlar nedeniyle haciz işlemi başlatıldı.

Mardin'de Yalım Belde Belediyesi’nin 2011 yılında ödenmeyen ve ardından Artuklu Belediyesi’ne devredilen borçlarla ilgili 2021 yılında açılan ve 2024 yılının nisan ayında sonuçlanan mahkeme kararını gerekçe gösteren bir alacaklı Artuklu Belediyesi’ne haciz işlemi başlattı. 

MA'nın haberine göre haciz işlemi kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı memurları ile alacaklının avukatları bugün belediyeye giderek haciz işlemi gerçekleştirmek istedi. Haciz işlemi sırasında Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından haciz memurları ve avukat belediyeden ayrılırken, Belediye Eşbaşkanları Amak ve Ölker, konuya dair basına açıklaması yaptı.  

‘170 MİLYON BORÇLANDIRILDI’

Belediye binasında yapılan açıklamada ilk olarak konuşan Eşbaşkan Ölker, yapılmak istenen haciz işlemini kabul etmediklerini belirterek, “Bizlerle diyaloğa girmeden direk haciz işlemine başlanması hoşgörü ile karşılayacağımız bir durum değildir” dedi. Ardından söz alan Eşbaşkan Amak, belediyeyi devralmalarının ardından yaptıkları incelemede belediyenin yaklaşık olarak 170 milyon borçlandırıldığını, belediye kasasının da sıfırlanarak bırakıldığını ifade etti. Görevde oldukları 4 aylık süre içinde çeşitli projelerin hazırlıklarını yaptıklarını ve geçmiş dönemden eksik kalan çalışmaları tamamlamakla meşgul olduklarını dile getiren Amak, “Bizler bu konularda vatandaşın mağdur edilmesi taraftarı değiliz. Alacaklıların alacaklarını tahsil etmesi yönünde elimizden gelen tüm imkanları sağlamakla mükellef olduğumuzu geçmişte de söyledik” dedi. Kendilerinin mazbatalarını almalarından 10 gün kadar sonra alınan bir haciz kararı ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Amak, “Yani biz daha belediyeyi devir almamışız. Bize haciz işlemi yapılmak isteniyor. Bugüne kadar neyi beklediler? Neden bugüne kadar bu işlemler yürütülmedi” diye sordu. 

'GEREKİRSE ÇADIRDA HİZMET GÖTÜRECEĞİZ' 

Alacaklıyı mağdur etmeyecek şekilde ödeme yapmaya hazır olduklarını kaydeden Amak, kendilerinin makam koltuklarına ihtiyacı olmadığını, koltukları haciz etmek isteyenlerin, haciz işlemini yapabileceklerini söyledi. Belediyeden makam koltukları ve araçların dışında bir şeyin haciz edilemeyeceğine dikkat çeken Amak, “Bizler gerekirse belediyenin dışında çadırda da olsa biz hizmetimizi götüreceğiz. Her ne kadar hizmet yapmamaya dönük özel engeller oluşturulsa da bizler engelleri tanımayacağız ve halka hizmetimizi sürdüreceğiz” dedi. 

(HABER MERKEZİ)