Asgari ücrete zam bekleyen emekçiye OVP'de 'vergi' oyunu

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan 'vergi' artışlarına dikkati çekti. Bingöl, "Siz bu vatandaştan daha ne yapsın istiyorsunuz?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - Enflasyon ve kuru krizi TL'nin negatif getirisine yol açarken asgari ücret, açlık sınırının altına düştü.

Yaşanan gelişmelerin ışığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ı (OVP) Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

'VERGİ TABANINI GENİŞLETECEĞİZ'

Yılmaz, "Ekonomide kayıt dışılığın azaltılması da kritik bir reform alanıdır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek, haksız rekabeti engellemeyi, vergi tabanını genişletmeyi, vergi adaletini sağlamayı ve kamu gelirlerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu temel politika alanları, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşması için gerekli olan yapısal değişiklikleri hayata geçirecek ve ekonomimizin uzun vadeli istikrarını sağlayacaktır" dedi.

'ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK'

Şimşek ise, vergide adaleti sağlamaya yönelik, özellikle bazı istisnaların gözden geçirilmesi, indirimli oranların gözden geçirilmesi konusundaki çalışmalara gelecek dönemde de devam edeceklerini söyledi.

'SİZ BU VATANDAŞTAN DAHA NE YAPIN İSTİYORSUNUZ?'

Yılmaz ve Şimşek'in konuşmasının ardından OVP'de de yer alan 'vergi' artışlarına dikkati çeken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Siz bu vatandaştan daha ne yapsın istiyorsunuz?" diye sordu.

'3 BİN 731 DOLAR VERGİ ÖDEYECEĞİZ'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bingöl, "İlgili yılların ortalama kuruyla 2023 yılında kişi başına 2 bin 222 dolar vergi öderken OVP'ye göre 2027 yılında 3 bin 731 dolar vergi ödeyeceğiz. Artış oranı dolar bazında bile yüzde 68. Oysa aynı dönemde kişi başına milli gelir artışı yüzde 54" ifadelerini kullandı.

(SOSYAL MEDYA)