Askeri araca bombalı saldırı

Hakkari - Van karayolunda bombalı saldırı sonucu 1 asker öldü, 3 asker yaralandı. Bölgede PKK'lilere yönelik operasyon başlatıldı.

Abone ol

DUVAR - Hakkari- Van karayolunun 30’ncu kilometresindeki Erziki Mevkii’nde, PKK’liler tarafından yola döşenen patlayıcıyı öğle saatlerinde fark eden askerler, yolu ulaşıma kapatarak imha işlemi başlattı. Bu sırada PKK'liler uzaktan kumandayla patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada bir asker hayatını kaybederken, yaralanan üç asker ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

HAKKARİ VE ŞEMDİNLİ'DE 7 YARALI

Sabah saatlerindeyse Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Irak’a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan askerlere, sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK’lilerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş bir üsteğmen ile bir er yaralanırken çıkan çatışmalarda en az dört PKK’linin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Yine aynı saatlerde Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Köyü kırsalında da köy korucularını taşıyan bir minibüsün geçişi sırasında, PKK’lilerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, meydana gelen patlamada, beş köy korucusu hafif yaralanmıştı.(DHA)