Askerlik kısalıyor

Milli Savunma Bakanı Işık açıkladı: Zorunlu askerlik süresi kısalıyor. Genelkurmay Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlıkları bakanlığa bağlanacak...

Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Işık ayrıca, askeri liselerin kapatılacağını, bakanlığının da tamamen sivilleşeceğini söyledi.

AHaber'e konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın verdiği bilgilere göre; Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Cumhurbaşkanına, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak. Milli Savunma Bakanlığı tümüyle sivilleşecek. Askeri liseler kapatılacak. Zorunlu askerlik süresi kısaltılacak.

HARP OKULLARINA DEVAM

Harp okulları devam edecek. İmam Hatip ve meslek liseleri dahil tüm lise mezunları harp okuluna girebilecek. Gülen cemaatinin etkisi iddiasıyla kurmaylık tümüyle kaldırılacak. Bir süre önce başlayan profesyonel askerlik ilerleyen dönemde yaygınlaşacak. Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak. Asker azalımı jandarmadan başlayacak.

Bu arada emekliliğe sevk edilmesi beklenen 85, 86, 87 ve 88'inci dönem harp okulu mezunları için çıkarılan yasa iptal edildi. Gülen cemaatinin hedefinde olduğu öne sürülen bu subaylar görevlerine devam edecek. Bu kapsamdaki albaylardan önemli miktarda isim son şurada generalliğe yükseltildi.

(DHA)