Askıda Sanat… Büyülü perdeden dijital ekrana 2: Türkiye’de sinema

Mahmut Çınar ve Tuğba S.'nin hazırladığı Askıda Sanat, Gazete Duvar’da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Askıda Sanat, bu bölümde Türkiye'de sinema sanatının sansürle imtihanını ele alıyor.

Tuğba S. - Mahmut Çınar 

DUVAR - Askıda Sanat'ın bu hafta yayınlanan sekizinci bölümünde, oyuncular Nur Sürer ve Can Kolukısa, yönetmen Ezel Akay ve eleştirmen Murat Tolga Şen, Türkiye sinemasında sansür konusuyla ilgili yorumlarını paylaşıyor. Sansürden "denetim"e, Kültür Bakanlığı desteğinin özellikle otosansürle ilişkisinden RTÜK gibi kurumların dijital platformları denetleme çabasına sanatın önündeki bu en büyük engel, örneklerle masaya yatırılıyor.

Tuğba S. ve Mahmut Çınar tarafından hazırlanan Askıda Sanat, Friedrich Naumann Vakfı'nın desteğiyle hayata geçiyor, Duvar Medya Vakfı'nın desteğiyle yayınlanıyor. 

 
Canozan: Ağlama Ben Ağlarım, benim için dönüm noktası Romantik komediden gerilime: Baby Reindeer Kürtçe albüm çıkaran Fransız şarkıcı Eleonore: Ben Kürtlerin aynasıyım Türker İnanoğlu'na veda: 'Türk sineması babasını kaybetti' Megadeth, Judas Priest, Malmsteen: İstanbul bu yaz metale doyacak Yeşilçam'ın Arif Abi'sine veda: 'Güle güle Çiçek Arif'