Assos Antik Kenti'nde yangından etkilenen makilik alanda temizlik çalışması yapılacak

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Behram köyünde çıkan yangından etkilenen Assos Antik Kenti'ndeki makilik alanda Orman Bölge Müdürlüğü denetiminde temizlik çalışması yapılacak.

DUVAR - Antik Çağ'ın büyük düşünürlerinden Aristo'nun 3 yıl yaşadığı ve felsefe okulu kurduğu, tarih boyunca Lidya, Pers, Pergamon¸ Roma egemenlikleri altında varlığını sürdürdükten sonra Orta Çağ'da terk edilen Assos Antik Kenti, Behram köyünde sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangından kısmen etkilendi.

Yol kenarında başlayıp rüzgarın etkisiyle antik kente kadar ilerleyen, kazıevini teğet geçen, bir arazözün yanmasına neden olan ve zeytinlik alanlarda da hasara yol açan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu akşam saatlerinde söndürüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, soğutma çalışmalarının daha etkin sürdürülmesi ve ziyaretçilerin güvenliği için 29 Haziran'a kadar kapalı tutulacak alanda Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri soğutma çalışmasına devam ediyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı Bedelli askerlik, engelli aylığı, kıdem tazminatı: Maaşlar değişti