AstraZeneca aşı denemelerini yeniden başlattı

Oxford Üniversitesi'yle birlikte korona virüsü aşısı üzerinde çalışan AstraZeneca şirketi, çalışmaların yeniden başlatıldığını açıkladı. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'ndan alınan onayı takiben denemelerin devam ettiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - AstraZeneca şirketi, Oxford Üniversitesi’yle geliştirdiği aşının denemelerinin tekrar başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun onayıyla (MHRA) daha önce askıya alınan çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Şirket yetkililerinin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Standart inceleme süreci, güvenlik verilerinin bağımsız komiteler ve uluslararası düzenleyiciler tarafından incelenmesine olanak sağlamak için durdurulmuştu. MHRA'nın onayıyla beraber denemeler yeniden başlatıldı."

AstraZeneca, mevcut tüm verilerin güncelleneceğini açıkladı.

Bir deneğin rahatsızlanması sonrası aşı çalışmaları durdurulmuş, denekte ‘açıklanamayan bir hastalığın’ ortaya çıktığı belirtilmişti. Rahatsızlanan deneğe hangi teşhisin konduğunun henüz bilinmediğini söyleyen şirketin CEO’su Pascal Soriot ise, “Bu aşının insanları koruyup korumayacağını yıl sonundan önce bileceğiz” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

AstraZeneca'dan aşı açıklaması: Sonucu yıl sonuna kadar öğreneceğiz