AstraZeneca'dan Covid aşısında 'yan etki' itirafı

AstraZeneca'dan BBC'ye yapılan açıklamada, "Klinik araştırmalardaki kanıtlara bakıldığında, aşının kabul edilebilir bir güvenlik profiline sahip olduğu sürekli olarak gösterilmiştir" denildi.

DUVAR - İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, Covid aşısının çok nadir görülen bir yan etkiye neden olabileceğini ilk kez mahkeme belgelerinde kabul etti.

İlaç şirketi, Covid aşısıyla ilgili toplu bir davada birden çok iddiayla karşı karşıya. Bazı davacılar yakınlarını kaybettiklerini, bazılarıysa aşının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını iddia ediyor. Araştırmalar, AstraZeneca'nınkiler de dahil olmak üzere Covid aşılarının milyonlarca hayat kurtardığını gösteriyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?