Asya kaplan hızla yayılıyor: 'Diğer sivrisinekler gibi değil'

halk arasında Asya kaplan sivrisineği olarak bilinen "Aedes Albopictus" türü sivrisinek en son Muğla kıyılarında görüldü. Uzmanları endişelendiren gelişmelere göre bu türlü mücadele çok zor.

DUVAR - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Şimşek, sivrisinek türleri arasında mücadele edilmesi güç olan ve halk arasında Asya kaplan sivrisineği olarak bilinen "Aedes Albopictus" türü sivrisineğin, Ege ve Akdeniz'de hızlı şekilde yayılımını sürdürdüğünü söyledi.
Prof. Dr. Şimşek, Türkiye'de yayılımı bulunan sivrisinek türleri olan "Culex Pipiens", "Anopheles Sacharovi", "Aedes Albopictus" ve "Aedes Caspius" türleri üzerinde laboratuvar çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

"Aedes Albopictus"un yayılımının dikkat çekici olduğunu bildiren Şimşek, Uzak Asya kökenli bu türün yaklaşık 10 yıl önce Yunanistan'dan Marmara'ya girdiğinin bilindiğini ifade etti.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Nakdiniz varsa... Pazar gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Okan Tüysüz stres biriktiren 4 şehri açıkladı: İstanbul, Dersim... Bakan Işıkhan duyurdu: Memurların toplu sözleşme ikramiyesi belli oldu Cumhur İttifakı'nın sigortası Özgür Özel! Spotify'da en çok dinlenen şarkılar: 4 milyarı geçen bir sanatçı var