Atalay Filiz'le polislerin "selfie"si akıllara Samast'ı getirdi

"Seri katil" Atalay Filiz'le sefie çeken polislerin görüntüsü akıllara, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'la çekilen fotoğrafları getirdi.

Abone ol

DUVAR - 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz dün İzmir'de yakalandı. "Seri katil" olarak adlandırılan ve Türkiye'nin gündemine oturan Filiz'in, TÜBİTAK'ta çalışan Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova ile tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia ediliyor.

İstanbul'da bulunan Aşayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Filiz işlemleri devam ederken, polisler tarafından çekilen görüntüler tartışmalara neden oldu. Görüntülerde yer alan polislerden biri katil zanlısı Filiz'le "selfie" çekerken diğer bir polis ise bu anları videoya kaydetti.

Filiz'in yanında oturan polis, "Selfie yapayım ben gel. Seni tebrik ediyorum. Üç sene kaçmayı başardın ya bu memlekette... Sana ne diyeceğimi bilmiyorum artık" diyor. Atalay Filiz'de polise "Gel abi yapalım" şeklinde cevap veriyor. Ayrıca İzmir Cinayet Büro Amiri ve bir polisin daha Filiz'le fotoğraf çektiği tespit edildi. 3 polis soruşturma bitene kadar açığa alındı.

SAMAST'LA FOTOĞRAF TERFİ ETTİRDİ

19 Ocak 2007'de Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürüen Ogün Samast, Samsun'da yakalandı. Polisler ve bir jandarma görevlisi eline Türk bayrağı verdikleri Samast'la fotoğraf çektirmişti. Samast'la fotoğrak çektiren eski Samsun Asayiş Şube Müdürü Y.K., daha sonra Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine yükseldi.