Ataşehir'de yangın: Çevredeki binalara sıçradı

İstanbul Ataşehir'de başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek bitişikteki binalara sıçradı. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Ataşehir'de bir spor salonunda çıkan yangın bitişikteki 4 binaya sıçradı.

DHA'nın aktardığına göre, yangın saat 11.45 sıralarında Barbaros Mahallesi Kent Sokak'ta bulunan iki katlı bir spor salonunda başladı. İddiaya göre yangın rüzgarın da etkisiyle kısa süre de büyüyerek çevrede bulunan 4 binaya sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ataşehir, Kadıköy, Üsküdar, Kartal, Pendik, Şişli, Beşiktaş, Ümraniye'den olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yerden ve merdiven araçları yardımıyla yangına müdahale etti.

PATLAMALAR YAŞANDI

Yangında, yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı. Ekipler çevredeki ev ve iş yerlerine sıçramasını engellemek için çaba sarf etti. Yangında zaman zaman patlamalar da yaşandı. Polis ekipleri de vatandaşları uzaklaştırarak çevre güvenliğini aldı.  

KONTROL ALTINDA 

Yangın, ekiplerin çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangının söndürüldüğü alanlarda ekipler soğutma çalışması yaparken bir binanın, içerisinde plastik malzemelerin bulunduğu depo bölümünde yangın devam ediyor. Ekiplerin buradaki söndürme çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, bölgedeki bazı vatandaşlar olay yerine geç kaldıkları gerekçesiyle itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Yangında iş yerleri zarar gören birkaç esnafın yangının çıkış nedenine ilişkin birbirlerini suçlayarak tartışmaları üzerine, araya giren polis ekipleri tarafları ayırdı.

Yükselen dumanlar, olay yerinin hemen yanında bulanan D-100 kara yolundaki trafiği etkilerken Kadıköy Kozyatağı ve Sahrayıcedid mahalleleri yoğun duman altında kaldı. (HABER MERKEZİ)